Seçer: “Herkese adaletli hizmet götürmeye dikkat gösteriyoruz”

Mersin Büyükşehir Şehremini Vahap Seçer, mahalle ve esnaf gezilerine bitmeme ediyor. Sonuç olarak Akdeniz ilçesinin Adanalıoğlu, Limonlu ve Akdeniz mahallelerine anbean, mahalle halkı ve esnafla benzeri araya mevrut Başbuğ Seçer, Mersin Ağacı Büyükşehir Belediyesi eliyle mahallelere yapılan yolu inceledi.

Başkan Seçer’e mahalle ile esnaf ziyaretleri sırasında Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları ile muhtarlar haremlik etti. Vatandaşların ve özellikle de çocukların yavaş ilgisi ile karşılaşan Başbuğ Seçer, kahvehanede oturan vatandaştan gelişim yerlerindeki esnafa kadar herkesle selamlaştı, kardeş kardeş etti. Göreve geldiği günden bu yana bu bölgede toplam 22 bin 553 titrem ısıdam asfalt döküldüğünü söyleyen Seçer, yapılan asfalt çalışmalarını inceledi ve hiçbir yere ayrımcılık yapmadan bakım götürdüklerini anlatım etti. Mahalle ve esnaf ziyaretinde, Mersin Ağacı Büyükşehir Belediyesi personeli aracılığıyla çocuklara oyuncak dağıtımı üstelik yapıldı.

3 mahalle muhtarı de yaptıkları konuşmalarda Başkan Seçer’e, mahallelerinde yapılan hizmetlerden dünya teşekkürlerini ileterek, 3 buçuk yıldır haddinden fazla iyice bakım aldıklarını söyledi. Muhtarlar teşekkürlerini iletip, taleplerini sıraladı. 31 Mart 2019’da göreve geldiklerini hatırlatan Komutan Seçer, “O günden bugüne Adanalıoğlu için 22 bin 553 ton hamam asfalt kullanmışız. Bunun tahminî 18 bin tonu 2022 yılı süresince. İnanın ferah ayrımsız belediye başkanınız var, işini biliyor ve nitelikli yapıyor. Asfaltın kalitesini gördüm. Elhak yaptığımız kere çalışmaları hemen Mersin’birlikte değil, birlik Türkiye’da konuşuluyor. Bunu birlik samimiyetimle söylüyorum kim, çok kaliteli yollar yapıyoruz. On Paralık haset yönetmek, yasak savuşturmak yerine değil. Şehrin merkezinde ne yapılıyorsa, buraya da o yapılıyor. Bu oylumlu benzeri devrimdir” diye konuştu.

“Herkese türe”

Hizmet yaparken tek ayrımcılık yapmadıklarının de altını çizen Başbuğ Seçer, “Biz hizmeti yaparken varlıklı-hamhalat ya bile rey veren-vermeyen mahalle diye ayrım yapmıyoruz. Herkese adil hizmet götürmeye özen gösteriyoruz. Fakat, burası kadar, bugüne kadar hizmet görmemiş yerlere kâh ayrıcalıklar tanıyoruz. Çocuklar üzere, kadınlarımız amacıyla, ihtiyacı olan yurttaşımız için, sakat yurttaşımız üzere, buğulanmış yurttaşımız için ayrımcılık yaparız. Ama farklı hep alanlarda Tanrı şahittir, tığ sonuç etap vicdanı rahat yöneticileriz” ifadelerini kullandı.

2023 yılı programında GMK Adanalıoğlu Merkezi, Süleyman Demirel Caddesi’nde 3,5 kilometrelik tıpkısı kere çalışması yapacaklarını kaydeden Seçer, “Bu mesai, programımızda var. 2 bin 580 metre uzunluğundaki Adanalıoğlu- Huzurkent arası bağlantı yolu üstelik programımızda. Programa aldığımız herhangi bir konuyu yaptık. Büyükşehir Belediyesinde benzeri bükülme henüz oldu. Halka hile inandırmak namevcut bizde. ya yapacağız evet yapamayacağız. İkisinin arası bulunmayan. Maatteessüf bize birçok konuda adaletsiz davranılıyor. Ancak, tığ bu adaletsizliklerin arkasına asla sığınmıyoruz. Tamam tersine, yaşatılan bu sıkıntılara karşın, hizmetlerimizi gerektiği gibi namına getiriyoruz” dedi.

“Bizi kurtaracak olan eğitim. Onun amacıyla eğitime ehemmiyet veriyoruz”

Çocukları, ülkeyi ve geleceği eğitimin kurtaracağından bahseden Seçer, “Bizi, çocuklarımızı, ülkemizi, geleceğimizi kurtaracak olan yetişek. Onun için eğitime ehemmiyet veriyoruz. Dar gelirli aileler, çocuklarını hususi tıpkı eğitim bilimi kurumuna gönderse, bugünkü rayiçle herhalde 20-25 bin liralık yıllık dünyalık ödeyecek. Bunu gördüğümüz amacıyla, kent genelinde ücretsiz ağırşak merkezleri açtık. Kazanlı bölgesinde bile şu anda tek kurduk. Buradaki çocuklarımız amacıyla söylüyorum, Kazanlı’daki ağırşak merkezimize liselere geçiş sınavına girişmek amacıyla gidebilirler. Üniversite sınavına hareket etmek amacıyla üstelik merkeze gelebilirler” şeklinde konuştu.

Okul servisi üstüne mevrut soruya, Büyükşehir Belediyesi kendisine okul servisi tarh imkanları olmadığını tabir ederek yanıt veren Seçer, “Fakat, şişko transfer araçlarımız üzere sürdürüm çıkartan öğrenci 1 lira ödüyor. Türkiye’nin tek durumunda yok. Şimdi sarı otobüsler geldi. Türkiye’nin en sivri otobüs modelidir bu. Bu otobüslerden ay sonuna büyüklüğünde 78 devam elan geliyor. Başlangıçta teyit aldıklarımızla bu arada, bu otobüslerin sayısı 272 oluyor ve Mersin Ağacı’in 2029’a büyüklüğünde otobüs ihtiyacı kalmıyor. Öğrencilerimiz bile bunları kullanabilir, tığ defa sayılarını artırırız” diye niteleyerek konuştu.

“Pestil olduktan, karnım doymadıktan sonradan yapılan yolun tıpkı kıymeti namevcut”

İnsan odaklı hizmetlerin öneminden saraka eden ve Büyükşehir Belediyesi marifetiyle bu konularda hayata geçirilen hizmetlerden bahseden Seçer, “Ego bu yoldan, asfalttan çıktı, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı düşünürüm. Rahatsız, bakıma eksikli, çorak vatandaşlarımız bize başvurma etsin. Evde hizmet, evde esenlik, saflık kabilinden hizmetlerimizden faydalanın. Bizim ekiplerimiz gelir yapar. Muhtarlarımızla aracısız temas kurun, ekiplerimiz varidat. Hamam yemeği de dirimlik, bakımı bile sağlık, yardımı de sağlık, seçkin kalem desteği dirimlik. Bunu önemsiyorum. Sizden de bunu istiyorum Komutan olarak” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tarımsal desteklere birlikte değinen Seçer, her bölgenin ihtiyacı doğrultusunda destekte bulunduklarını belirterek, “Tarımsal konularda temas bölgenin kendine ilgili özelliği var. Burası sera bölgesi. 23 Ağustos’ta 2 bin 438 üreticiye limonluk naylonu, merdiven ipi, kirli tuzak ve mikrobiyal basma desteğinin dağıtımını yapacağız. 5 dekarın altında serası olan üreticilerimize bu zirai destekleri yapabiliyoruz. Hayvancılık projeleri da anca, fide-amut desteği da anca” dedi.

Başkan Seçer’in konuşmasının peşi sıra vatandaşlar küçümseme alarak sorunlarını aktardılar. Tek tek hep sorulara cevap veren Seçer, bölgede yaşanan akarsu kesintisi üzerine, ” Tarsus’tan gelen akarsu, Sazak’in yüzdelik 85’ini besliyor. İnşallah Pamukluk Barajı’nın dahi devreye girmesiyle çokça elan çok akarsu olacak ve bu su fiyatlarını üstelik ucuzlatacak” diye niteleyerek konuştu.

“İçme suyu sulamada kullanılmamalı”

Suda adım konusuna de değinen Seçer, vatandaşları konu karşı bilgilendirirken, “Akarsu altın, MESKİ suyu hangi üzere veriyor? İçin, yıkanın, çamaşırlarınızı, bulaşıklarınızı yıkayın diye niteleyerek. Ancak bu içme suyu, sulamada kullanılırsa susuz kalıyoruz. Kırsal alanlarda vatandaşlar su parasına dörtte ayrımsız karşılık ödüyorlar. Bazıları suyu kızgın bulunca, sulamada dahi kullanıyor. Bu makul tıpkısı özdek değil. Öbür tarafta kayırıcı emmek için su bulamıyor, kadıncağız çamaşır yumak üzere su bulamıyor. Onun için kademe uygulaması var. Zira kademe arttığında fatura artar ve böylelikle ihtiyaçtan fazla su kullanımının önüne geçilmiş olur. Evet ilk kademeyi niçin 15 olarak belirledik? 4 kişilik bire bir ailenin maaş akarsu kullanımı bildirme fazla 12 metreküptür. Biz 3 metreküp birlikte konusunda ekledik ve önce kademeyi 15 metreküpe çıkardık” dedi.

Homurlu lağım döşemi projesi konusundaki soruya de cevap veren Seçer, “Biz buranın projesini bitirdik. Avrupa Birliği, FRIT II çerçevesinde 7 milyon Euro, yani yaklaşık 120-130 milyon lira tutarında tıpkısı proje. Bu tıpkısı atıfet projesi. Bunların hepsinin ön mutabakatını yaptık. Şu anda muamele devam ediyor. Bire Bir çerçevede Mezitli’nin içme suyu sorunu vardı, 17 milyon Euro zikıymet tıpkı iş. Bu hafta eksiltme ilanına çıktık. Ayrımsız üstelik 15 milyon Euro’luk Tömük’te gine şebeke projemiz var. Homurlu ve Tömük 2 ayrı proje. Bütün 39 milyon güven bulduk ki, bunun tahminî 25 milyonu yardım. Bu projeler bu çerçevede yapılacak” ifadelerini kullandı. – MERSİN

Share: