Amansız Hastalık hastaları laf ile hayata tutunuyor

Kanser hastaları nutuk ile hayata tutunuyor

Amansız Hastalık tedavisinde reçeteleri “Hanek” oldu

BURSA – Bursa’üstelik kanser tedavisi gören hastalar hayata müzakere ile tutunuyor

Medicana Bursa Hastanesinde planlı ‘Sanatın İyileştirici Gücü’ atölyesi ile kanser hastaları küllerinden baştan doğuşun, şifanın ve umudun temsili olan Simurg Kuşunu renklendirdi.

Dünya Amansız Hastalık Haset münasebetiyle Medicana Bursa Hastanesi ve Kanserle Çekişme Derneği işbirliği ile düzenlenen konuşma atölyesine amansız hastalık tedavisi gören hastalar ve yakınları bağlam gösterdi. ‘Sanatın İyileştirici Gücü’ adı altında Medicana Bursa Hastanesinde yapılan atölyede mülaki hastalar, tuvallere küllerinden yeniden doğuşun, şifanın ve umudun temsili olan Simurg kuşunu boyayarak, değişik ayrımsız güne imza attı. Gördükleri otama sürecinden bire bir nebze olsun uzak küsurat hastalar, sanatın kendilerine gür geldiğini dile getirdi.

“Amansız Hastalık korkulacak aynı çor değildir”

Er teşhiste kanser tedavisinin elan kudretli sonuçlara ulaşabileceğini belirten Medicana Bursa Hastanesi Iyileştiren Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Cebbar, “Biz kanseri tedavi ederken, içtimai hayatın bitmeme etmesi, moralin efdal olması, ev hayatının bozulmaması ve mıhlı otama sürecinin bitmeme edebilmesi için hastaların rastgele yönüyle hayatın içerisinde olmasını istiyoruz. Bütün bu hastaların kendi çabalarıyla, neye yetenekleri varsa, temas şeyi yapabileceklerini göstermeleri gerekiyor. Amansız Hastalık, korkulacak ayrımsız çor değildir. Amansız Hastalık er kişileştirme edilirse sükse oranı o büyüklüğünde faziletkâr olacaktır. Onun için hep herkesin vücudunu dolgunca dinlemesi gerekiyor. Hastalığın belirtilerini ayn ardı etmemek gerekiyor. Sağlık Bakanlığının desteklediği ücretsiz tarama programları kayran almaktadır. Bunları lütfen aksatmayalım” diye uyardı.

Sanatın iyileştirici gücü

Hastalara yüklenmek için ruhsal müzaheret da veren Ehlivukuf Ruhiyatçı Başak Mutlu ise, “Yaptığımız etkinliklerle, insanları anın farkındalığına ulaştırmaya çalışıyoruz. Sanatla alakadar olmak, dikkati biricik tıpkısı noktaya odaklayarak gerilimi azaltır ve taharri hissi verir. Yasamdan konuşamayan kabul etmek yerine çalışkan tıpkı yoldur. Amansız Hastalık tedavisi ruhsal acıdan zorlayıcı tıpkısı proses. Hastaların bu süreçte sanatla ilgili faaliyetlerde bulunması stresi azaltarak tedaviye katkı sağlıyor. Bu sebeple hastalarımıza sanatın iyileştirici gücünden faydalanmalarını referans ediyoruz.” şeklinde konuştu

“Kanser hastaları asla pes etmemeli”

Hastalığını kabullenip hayata artı bakmayı öğrendiğini söyleyen kanser hastası Hacer Gül, “Kestirmece 3 senedir kanserle savaşım ediyorum. Doktorum Nilüfer Orion’dan haddinden fazla memnunum. Hayata daha fazlalık bakmayı öğrendim. Bu hastalığı kabul etmeyi, bittabi başa çıkabileceğimi öğrendim. Dizge yapabilir, kelle edebilir bu hastalıkla. Zor oluyor, amma oluyor. Medicana Hastanesi’nin yapmış olduğu bu etkinlik üzere teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Amansız Hastalık hastalarının asla pes etmemesi gerektiğini vurgulayan Şiddetli Yavuz ise, “Medicana Hastanesi’nin yapmış olduğu etkinlikte topluluk olarak tığ üstelik varız. Dörtköşe bire bir mesai, Simurg Kuşu’nun resmini yapıyoruz. Anka Kuşu yeniden tulu simgeliyor, amansız hastalık hastaları birlikte hayata umutla bakmalı, katiyen pes etmemeli, baştan doğuş olarak düşünmeli” dedi. Tedavisinde 16. ayına giren ve amansız hastalık hastalarını Zümrüdüanka Kuşu’na benzeten Bağıntı Yılmaztürk, “16 ay evvel kanser tanısıyla tedavim başladı. Bu yolculukta sunu koca madde sevdiklerinizin, dostlarınızın, hekimlerinizin sağlık kahramanlarının maneviyat ve desteği ile 16. ayımıza geldik. Zaman Medicana Hastanesi, Kanserle Kavga Derneği ile birlikte 4 Küçük Ay Dünya Kanser Günü’nde hakeza bire bir ruh planlamış. Bizleri üstelik nida ettiler çokça teşekkür ederiz. Değme birimiz, birer Anka Kuşuyuz” ifadelerini kullandı.

“Merbutiyet paylaştıkça çoğalır”

Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Remzi Cebin de, “Bu merkez toplumsal rehavet projeleri içre kalkışmak bizi gururlandırıyor. Bağlılık paylaştıkça çoğalır, dertler ise paylaşıldıkça azalır. Hastalarımız ile bu mücadele amacıyla birlikteyiz” dedi.

Share: