Seçer, Mut’ta vatandaşlarla buluştu

Mersin Ağacı Büyükşehir Belediye Reisi Vahap Seçer, hafta sonu mesaisinde Mut ilçesinin kırsal mahallelerini gezerek, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Seçer, Sertavul’bile esnaf gezisi ve yurttaş buluşmasıyla başlattığı programını, sırasıyla Akçeşme, Esençay, Şans, Topluca, Kozlar ve Kelceköy plato ve mahalleleriyle sürdürdü.

Kırsal mahalle ziyaretlerinde bu hafta sonu Mutlu vatandaşlarla buluşan Seçer; 3 yılı fazla aynı süredir görevde olduklarını ve bu süre zarfında, belediyenin doğrusu kısıtlanmış olan kaynaklarını durumunda ve israf etmeden kullanarak haddinden fazla oylumlu hizmetler ürettiklerini dile getirdi. “Köle hakkı yemek aynı adam üzere hem insancasına, hem vicdani, hem dinen, hem üstelik hukuken arz şiddetli madde” diyen Seçer, “Tıpkı siyasetçi kendisine ben bir numara sıraya onu koyarım. Ayrımsız siyasetçi adına kavisli değişmeyen alabilirim, falsolu karar alabilirim, kusurlu yatırım yapabilirim amma kul hakkı yiyemem, bu bire bir. İkincisi, asla adaletsiz olamam. Tıpkı hususiyet devletinde mağrur, alicenap bire bir vatandaş adına yaşadığımı bilirim. Zira bu ülkenin ve partinin temelini atan Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeye kazandırdığı en balaban değer budur. Tığ bakım yaparken asla adaletsiz davranamayız. Bu konuda Umumi Başkanımın de bize talimatı, ‘sakın ola hizmetlerinizi adaletsiz yapmayın, herkese adaletli bakım götürün’ şeklindedir. 806 mahallemiz ve dolayısıyla 806 mahalle muhtarımız var. Bugüne kadar hiçbir mahalle muhtarım bana, ‘Siz ayrımcılık yapıyorsunuz. Sana bizim köyden düşünce çıkmadı diyerek bakım yapmıyorsun’ demedi, diyemez dahi. Zira hakeza bire bir anlayışımız yok. Biz hizmetlerimizi bu anlayışla yapıyoruz. Başkanınıza güvenin, inanın. Başkanınızın adaletine, sizi sevdiğine, saydığına, bakım için gecesini gündüzüne kattığına inanmanızı istiyorum” dedi.

“Sazak henüz talimli ve okumuş aynı kent olsun istiyoruz”

Hele kırsal bölgelerde hayatiyetli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak üzere öz görev alanlarına girmese dahi kat yapımı başta olmak için birçok konuda destek olduklarını ifade fail Seçer, merkezde verdikleri muhteşem hizmetler hakkında dahi bilgi verdi.

Eğitimi çokça önemsediğini vurgulayan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Bilimi ve Öğretimi Destekleme Ağırşak Merkezlerinin gösterdiği başarıları anlattı. “Dershanelerimizi kullanın” diyen Seçer, “Şu dakika dışarıda dershanelerin fiyatı 25 bin liradan bayağı değil. Bizim dershanelerimiz ücretsiz. Bu yıl öğrencilerimiz oylumlu başarılar elde etti. Bin 244 öğrencimiz tababet, dişçilik, ahbaplık, mühendislik, ispençiyari, öğretmenlik kabilinden kebir bölümleri kazandı. Biz istiyoruz kim, Mersin elan eğitimli ve münevver ayrımsız şehir olsun. Söz Gelimi Mut böyle bire bir ilçemiz. Mutluluk, Gülnar kadar muvaffakiyet oranı efdal yerler bizi gururlandırıyor. Kırsalda insanların hayat tutunması üzere kesin okuması gerekir” diye konuştu. Gençleri darülfünun sınavlarına hazırlamanın yanı sıra, darülfünun hayatında de boydak bırakmadıklarını kaydeden Seçer, “Üniversiteyi kazanan seçkin çocuğumuza, kazandıkları bölümün süresine göre önce yıl bin 500 teklik ile 4 bin 500 liralık arasında değişen miktarlarda meccanen eğitim yardımı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Evde Afiyet ve Bakım Hizmetinin birlikte cesim aynı proje olduğunu ve serbest aynı alanda hizmet verdiğini kaydeden Seçer, “Rastgele şeyden önemlisi insanın canı, insanın huzuru. Canımız yanıyorsa, paramızın kıymeti namevcut, misil yapmışız kıymeti bulunmayan. Evde keyif ve hizmet hizmeti ile vatandaşımızın hayatına dokunuyoruz” diyerek konuştu.

Dosthane hizmeti ile züğürt yakınlarına kalacak kayran ayarladıklarını, ‘Teksin’ uygulaması ile bundan sonra herkesin belediyeye rahatlıkla ulaşabildiğini dile getiren Seçer; sefer asfalt çalışmaları, muvasala, içme suyu kabilinden hizmetlerin beraberinde, yapılan zirai destekler yardımıyla bile üreticinin daha rahat çağ almasını sağladıklarını sözlerine ekledi. – MERSİN

Share: