2 bin 300 rakımdaki ekoturizm alanı hizmete açıldı

Ilbay Okay Memiş, açılışta, inanç turizminin koca duraklarından Abdurrahman Gazi bölgesine yapılan ekoturizm alanının, sevindirici bire bir hizmet olduğunu söyledi.

Yüksek rakımda ağaç yetiştirmenin zorluklarına değinen Memiş, “Biz ormanları dikip buraları güzelleştirdikçe elan çok otel gelecek. Bu bile gençlere daha aşkın gelişim imkanı ulaşmak emreylemek. Erzurum’un dünya kenti olmasında, bire bir ağaç dikmenin şehre kattığı güzelliğin birlikte bu büyüklüğünde majör sonuçları var.” dedi.

Memiş, vatandaşları alandan faydalanmaya çağırma etti.

Büyükşehir Şehremini Mehmet Evre ise ekoturizm alanının, kent halkına kebir katkılar sağlayacağını, şehirle komşu bölgeye vatandaşların bağlam göstereceğini belirtti.

Erzurum Orman Mıntıka Müdürü Oktay Ayatay dahi 193 hektarlık alana topluluk ekoturizm sahasının, Abdurrahman Gazi Orman Parkı’na bütünleşmiş edildiğini anlattı.

Alanının, Erzurum ve Maşrık Rum Bölgesi’nde geçmiş olduğunu dile getiren Ayatay, bölgede, 7 bin 300 metre tutum yolu, 3 bin 800 metre derrace parkuru, 1 seyir terası ve fotoğraf hava alanı, 30 tatil bankı ve yağmur barınağı kabilinden tesislerin bulunduğunu kaydetti.

Dualarla açılışı gerçekleştirilen alanda katılımcılar, tabiat yürüyüşü yaptı.



Share: