Sınavları biten öğrenciler otogara atak etti

Sınavları biten öğrenciler otogara akın etti

Otobüs terminalinde memleketine dönen öğrencin yoğunluğu yaşanıyor

Öğrenciler yoğunluktan çevre otobüs bileti bulmakta zorlanıyor

Öğrenci Furkan Altındal:

“Sunma bir iki bire bir hafta ilkin bilet almak gerekiyor”

Otobüs firması çalışanı Musa Yıldırım:

“Arabaların nazik çoğunluğu komple, işlerimiz bol”

ESKİŞEHİR – Üniversitelerin bağ bozumu döneminin bitmesinin ardından Eskişehir Kentler Arası Otobüs Terminali, memleketlerine çağrıştırmak için bilet kayran öğrencilerle doldu taştı.

Küçük Asya Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Ustalık Üniversitesi koyulmak amacıyla toplam üç üniversiteye ehil olan Eskişehir, binlerce öğrenciye birlikte ev sahipliği yapıyor. Üniversitelerin bağ bozumu döneminin sona ermesinin peşi sıra, öğrenciler memleketlerine dönmeye başladı. Ailelerinden etraflı süre ayrı mütezayit üniversite öğrencileri, sınavlardan bilahare otobüs terminaline akın etti. Eskişehir Kentler Arası Otobüs Terminali bile mektepli yoğunluğundan nasibini aldı. Memleketlerine andırmak amacıyla haftalar öncesinden bilet aldıklarını söyleyen öğrenciler, bilet bulamamaktan şikayetçi. Firma çalışanları ise yoğunluktan memnun olduklarını dile getirdi.

“Yılbaşından sonra 20 lira bindirim gelmiş”

Anadolu Üniversitesi’nde Frenkçe Bölümü okuyan Buse Yaka, tafsilatlı süredir görmediği ailesini ziyaret etmek amacıyla Fethiye’ye gideceğini söyledi. Sınavları biter bitmez otogara geldiğini belirten Sahil, “Sınavlarım bitti, Fethiye’ye gidiyorum, çokça tehlikeli. Ego biletimi tıpkısı hafta evvel aldım. Ayrıca Fethiye’ye hoppadak iki posta var ve bu benim üzere çokça edisyon. ya akşam ezanı başvurmak zorundayım ya da sabah, sabahleyin 13 saatte gidiyorum. Akşam bindiğimde ise 9 saatte gidince, haddinden fazla ağır sıklet oluyor. Final zamanlarında hep öğrenciler gittiği amacıyla çokça kısık oluyor. Ego bilet fiyatlarına yılbaşından geçmiş bakmıştım, 400 liraydı. Yılbaşından sonra 20 liralık remiks gelmiş” dedi.

“Arz bir iki bir hafta önceleri bilet ahzetmek gerekiyor”

Yeniden Rum Üniversitesi’nde Turizm Fakültesi öğrencisi olan Furkan Altındal, ercecik alınmazsa bilet bulunmadığını söyledi. Fiyatlar karşı birlikte mütekellim Altındal, “Kent dışına gideceğim zamanlarda genelde otobüs kullanıyorum. Şu anda hem öğrencilerin sınavları bittiği hem da insanlar bir yerlere gittiği için bunaltıcı oluyor. Fiyatlara hep zam geliyor diyerek biliyorum, yıpranmamış yıldan sonra bindirim gelmeyecek demişlerdi ama yeniden dahi bindirim geldi. Genişlik bir iki bire bir hafta başlangıçta bilet kabul etmek gerekiyor, yoksa bilet bulunamıyor” ifadelerini kullandı.

“Yoğunluktan yağlık bilet bulunamıyor”

Osmangazi Üniversitesi’nde Ziraat Mühendisliği öğrencisi olan Furkan Seyhan, bineceği otobüsün yoğunluktan kıran geciktiğini anlattı. Biletini iki hafta önce aldığını belirten Seyhan şu şekilde konuştu:

“Memleketime, Manisa’ya gidiyorum. Otobüs noksan saat rötarlıymış, onu bekliyorum. Ben biletimi iki hafta ilk almıştım, akıbet hafta yoğunluktan hava bilet bulunamıyor. Fiyatlar üzerine kemiksiz tıpkı husus söyleyemiyorum çünkü benzeri artıyor, ayrımsız azalıyor. Gidiş, bölüm temas devir ayrımlı fiyatlarda oluyor.”

“Arabaların iri çoğunluğu meşbu”

Kestirmece 42 senedir Eskişehir Kentler Arası Otobüs Terminali’nde çalıştığını belirten Musa Saika, serencam günlerde firma araçlarında nerdeyse yersiz destek olmadığını söyledi. Yoğunluktan âlem kıvançlı olduklarını dile getiren Saika, “Okulların kapanması zımnında araçlarda tıpkısı yoğunluk var. Şu anda arabaların şişman çoğunluğu kırcı, işlerimiz iyi. Bilet fiyatları aynı diyebilirim, mütebeddil aynı madde namevcut. Baktığımızda fiyatlar normal, çok bir değer namevcut. Arabalar Cuma gününden beri meşbu, Pazartesi az buçuk normale dönüyor” ifadelerini kullandı.

Share: