Mesleğini 53 yıldır sürdüren berber Avni, 28 yıldır dahi hastalara hizmet veriyor

Trabzon’dahi nakıs asrı aşkın süredir berberlik yapan Avni Kayıkçı, kestirmece 28 yıldır Karadeniz Ustalık Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesindeki hastalar ve yakınları amacıyla çalışıyor.

Berberlik mesleğine önceki adımı 13 yaşındayken atan 66 yaşındaki Avni Kayıkçı, 53 yıldır elinden usturasını ve makasını düşürmüyor.

İstanbul ve Hollanda’üstelik aynı süre kalarak mesleğinde kendini geliştiren Kayıkçı, ardından döndüğü memleketinde kesintisiz berberlik yaptı.

KTÜ Farabi Hastanesinde namına 10 metrekarelik bir dükkan açan Kayıkçı, pestil ve yakınlarının yaklaşık 28 yıldır saçını, sakalını kesiyor.

Hastanenin “Perukar Avni”si adına maruf Kayıkçı, karı ayvaz ayırmaksızın elindeki makası ve usturasıyla servis servis hastaların hizmetine koşuyor.

Yatan hastalara yönelik tek kullanımlık malzemeler kullanan Kayıkçı, kamera sağlığı ve memnuniyetini ön planda tutuyor.

Yalnız etkin, “Kiminin parası, kiminin duası” diye niteleyerek gerekseme sahiplerine ücretsiz bakım veren Kayıkçı, kimi zaman yorulsa bile mesleğini hala önceki günkü hevesle sürdürüyor.

“Amansız Hastalık hastalarına yönelik hassasım”

Arada Sırada kanser hastasının, arada bir da tutkun çocuğun saçını kesen Kayıkçı, AA muhabirine, verdiği hizmetten sayrı ve yakınlarının de memnun olduğunu söyledi.

Kayıkçı, maddi durumu olmayanlardan ecir almadığını belirterek, beş altı olmakla birlikte karı hastalara da bakım verdiğini anlattı.

Amansız Hastalık hastalarına müteveccih kırılan olduğunu kaydeden Kayıkçı, “Onlara iflah diliyor, moral veriyorum. ‘Bu hastalığı atlatırsınız, canınızı sıkmayın’ diye niteleyerek telkinde bulunuyorum. Saçları dökülünce haddinden fazla üzülüyorlar. ‘Tekrar çıkacak, canınızı sıkmayın’ diyorum ve dostça ediyoruz. ” dedi.

“Senelerce burada olduğum için elimden geleni yapıyorum”

Kayıkçı, hastaların sıkıntılarını birlikte kulaktan elinden geldiğince onlara maneviyat vermeye çalıştığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Şu anda biricik çalışıyorum. Doğrusu çalışacak eleman üstelik bulamıyorum. Saat 16.00’dan sonra servise çıkıyorum. Amiyane yoruluyorum ama yapacak aynı molekül namevcut. İnsanlar ‘Tanrı razı olsun. İyi ki burada böyle tıpkısı bakım var’ diyor. Bize üstelik yakarış ediyorlar. Bu dahi beni bahtiyar ediyor.”

Yurt dışından mevrut hastalara üstelik berberlik hizmeti verdiğini tamlayan Kayıkçı, “Hastalara yetişmeye çalışıyorum. Yıllarca burada olduğum amacıyla elimden geleni yapıyorum.” diyerek konuştu.

“Yüzünü, gözünü akman soldurmak henüz iyi hissettiriyor”

Ordu’dan gelen ve KTÜ Farabi Hastanesinde operasyon olan Mustafa Sinanöz ise sayrı odasında aldığı berberlik hizmetinden az çok memnun kaldığını vurguladı.

Mide ameliyatı dolayısıyla 11 gündür hastanede yattığını dile getiren Sinanöz, “Hakeza ayrımsız hizmeti almak çok iyice. Tanrı başhekimimizden, rektörümüzden, bu hizmeti sağlayıcı herkesten razı olsun.” ifadesini kullandı.

Sinanöz, hastayken yüzünü gözünü saf görmenin insanları elan ferah hissettirdiğine değinerek, “İnsanın morali adına geliyor. Hastaneden ve sunulan imkanlardan çok memnunuz.” dedi.

Share: