Terör örgütü PKK’nın talimatıyla ormanları cayır cayır yakacaktı! Emniyetin çalışmasıyla Antalya’da yakalandı

PKK/KCK yıldırı örgütünün faaliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine müteveccih yapılan çalışmalarda, Ahmet K. isimli bir şahsın PKK propagandası yaptığı, kara boya realizasyon etmeye çalıştığı ve eylem yapabileceği ihbarı üstüne harekete güzeşte Güven ekipleri şahsı izlemeye başladı.

SÜLFÜRİK ASİT SİPARİŞ ETTİ

Yapılan çalışmalarda; Kayseri’den Antalya’ya gelen ve buraya yerleşerek inşaatta çalışmaya başlayan şahsın internet üzerinden kara boya siparişi verdiği, siparişi Antalya’da kargodan tasdik aldığı belirlendi. Finike ilçesinde gözaltına alınan şahsın üstünde ve ikametinde yapılan aramalarda sülfürik asit ve Antalya haritası bulundu.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Şahsın ifadesinde; “Suriye alanında neşelilik yürüttüğünü bildiği ‘Devran-Rojhat’ harf adlı teşekkül mensubunun kendisiyle irtibata geçtiği, Antalya’da heterojen yerlerde coşkunluk tarh talimatı verdiği, teşkilat mensubunun bu amaçla kendisine mal ve orman yakması üzere kullanacağı düzeneği lacerem hazırlayacağını tanım fail video/gereç gönderdiği, şayet yakalanmamış olsaydı orman yakma eylemini gerçekleştirmiş olacağını” söylediği belirtildi. Gözaltındaki şahsın emniyetteki işlemlerinin peşi sıra adliyeye gönderme edileceği öğrenildi.



Share: