Fistül suyu kanser hastalarına iflah olacak

Kaplıca suyu amansız hastalık hastalarına onma olacak

TOKAT – Tokat’ta kâin akarca sularının deri kanseri bilimsel verilerle ortaya konuldu.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Ayça Çadırcı, Reşadiye ve Sulusaray fistül sularındaki maddenin egzamaya ve romatizmaya dolgunca gelmesi nedeniyle araştırma çalışması yaptı. Çadırcı, sudaki etkili maddeden yola çıkarak yaptığı araştırma sonucu cilt kanserinde kanserli hücrelerin kaplıca suyunun etkisiyle öldüğünü belirleme etti. Projenin yazı çalışmasını tümler Çadırcı, suyun tılsım endüstrisinde kullanma hakkını ahzetmek üzere patent başvurusu yaptı.

Kaplıcada bulunan tıpkısı bap tuzlu balgam ve ten kanseri hangi bereketli geliyor

Akarca suları konusunda asistanken çalışmalar yapmaya başladığını belirten Çadırcı, “İzmir’da ve Almanya’üstelik sıcakta cıvıl cıvıl mikroorganizmalar üstüne çalıştım. Tokat’a geldikten sonra da Sulusaray kaplıcasının egzamaya haddinden fazla bol geldiğini duydum. Suda hangi üzere etkin maddeler, bileşikler var kim bereketli geliyor diye himmet yaptık. Yani normalde minerallerle ait mamul çokça mesai var. Amma biz mineraller değil dahi bambaşka kimyasallar, bileşikler var mı diyerek proje hazırladık. Projesinin sonucunda 20 kat elan etkili olan bir mürekkep elde ettik. Bununla ilişkin yapmış olduğumuz emek sonucunda patent başvurusu yaptık, sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu himmet sonucunda Sulusaray kaplıcasında bulunan aynı maddenin kap kanserine bol geldiğini bulmuş olduk. 5 sene önce yaptığımız bu çalışmada aradan sabık süreçte kip çok müspet tepkiler bile aldık. Suyu kullanıp müspet dönüşler yapanların oldu” diyerek konuştu.

Sivas’taki balıklı kaplıcalardaki balıkların faydası kabilinden

Sivas’taki kaplıcadaki balıklar ile hastaların iflah bulduğuna ilgi calip Çadırcı, “Sulusaray kaplıcasında balık namevcut. Ama toprağın yapısından kaynaklı, suyun çıkış yolu üstünde geçtiği yerlerdeki mikroorganizmaların üretmiş olduğu ürünler, türlü bileşikler iyileşmeye yarar sağlıyor ” ifadelerini kullandı.

Kaplıca suyu içilerek onma bulunuyor

Akarca suyunun içilebildiğini tabir fail Çadırcı, açıklamalarına şöyle bitmeme etti: “Sulusaray kaplıcasının suyu içilebiliyor. Onu içip iyileştim diye olumlu zaman yapanlar oldu. Zira melonun organları birlikte etkiliyor. Vakit Kaybetmeden dış organlar değil. Yani deri kanseri dediğimiz devir yemeden içmeden cilt dış yüzey kabil düşünülüyor. Amma bağırsak organların yüzeyi da sonuçta deriyle ciltli. Reşadiye kaplıcasının suyu içilmiyor.



Share: