Rusya’dan geldi, 14 almanak yarım baş ağrısı ağrılarından kurtuldu

RUSYA’bile, 15 yaşında migren tanısı koyulan ve 14 yıldır ilaçlarla tedavi olan Gülnaze Kobilzhonova (29), çareyi Türkiye’bile buldu. Ağrıları yüzünden eğitim bilimi ve iş hayatında sıkıntılar çeken Kobilzhonova, Trabzon Karadeniz Beceri Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yapılan migren ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Rusya’üstelik kıvrak ve 15 yaşında migren tanısı koyulan Gülnaze Kobilzhonova, senelerce ilaçlarla otama gördü. Keder kafa ağrısı atakları nâkil, yetişek hayatına de bitmeme edemeyen Kobilzhonova yarım baş ağrısı ameliyatı için yaptığı araştırmalar sonucu Trabzon KTÜ Tababet Fakültesi Farabi Hastanesi’ne geldi. Plastik, Rekonstrüktif ve Bedii Cerrahi ve Umum Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Uraloğlu’nun yaptığı ameliyatla sağlığına mülaki Kobilzhonova, yaşadıklarını anlattı.

‘FELÇLİ OLDUĞUM GÜNLERİM OLDU’Yaşadığı hastalık yüzünden eğitim bilimi hayatına devam edemediğini belirten Kobilzhonova, “15 yaşında tanı konuldu. İlk zamanlarda haddinden fazla aşkın etkilemiyordu ama yaşım ilerledikçe hayatımı münasebetsiz etkilemeye başladı. Eğitim Bilimi hayatımda haddinden fazla müşkülat yaşadım. İstediğim performansta terbiye göremedim. Yataktan kalkamadığım ve hatta felçli olduğum günlerim oldu. Doktorlar yoluyla sonsuz ilaçlar verildi. İlaçların dozu çağ geçtikçe arttırılıyordu. Ama vücudum anlaşılan az buçuk sonraları ilaçlara müsamaha gösterdi. İlaçlar ağırlık etmemeye başladı. Dayanılmaz tıpkı haldeydim” dedi.’AĞRILARIM TAMAMEN BİTTİ SAYILIR’Ameliyatın seçme ülkede yapılmadığını söyleyen Kobilzhonova, “Araştırmaya başladım. Yarım Baş Ağrısı hastalığının ameliyatı olduğunu öğrendim. Ameliyatla ağrıların hafiflediğini ve ayrıca yüzdelik beniz oranında hastalıktan kurtulma olasılığı olduğunu öğrendim amma operasyon Rusya’de yapılmıyordu. Türkiye, Amerika ve Avrupa’dahi yapılıyordu. Ben uzman doktorları araştırmaya başladım ve Muhammet Uraloğlu’nu buldum. Trabzon’de cerrahi müdahale oldum. Demin ara sıra kontrollerime geliyorum. Kestirmece 1,5 ay geçmiş ameliyatı oldum. Ağrılarım ağiz ağiza bitti sayılır. Eskiden kullandığım bire bir avuç dolusu hapları de kullanmıyorum. Mücahede hayatıma hoşgörüsüz döndüm. Ameliyattan sonradan durumumu arkadaşlarıma anlattım. Rusya’bile tedaviye gittiğim doktorumla görüştüm. Bu hastalıktan kurtulmanın yolunun olduğunu anlattım. Biraz evrak gönderdim namına. Bu şikayetlerle hastaları gelirse faaliyetler yapılabildiğini üstelik anlatsın ve hassaten hastalarını Türkiye’ye yönlendirsin istedim” diye niteleyerek konuştu.’YURT DIŞINDAN METANETLI HADDINDEN FAZLA SÖKEL TEDAVİ İÇİN GELİYOR’

Migren hastalığının bilinenin tersine tedavisi olduğunu belirten KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ve Halk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Uraloğlu, “Bundan Sonra yarım baş ağrısı, tedavisi olan benzeri çor. Basit tıpkısı ameliyatla bu hastalıktan ağiz ağiza kurtulmak benzer. İlaç tedavisi aynı tedavi yöntemi değil, çabucak haset kurtarmak amacıyla muteber, ağrıları hafifleten tıpkısı formül. Özellikle kronik migreni olan hastalarımıza ameliyatı öneriyoruz. Migren hastası olan eşhas, çalışamıyor, eğitim hayatında mecmu anlamda bulunamıyor, gelişim hayatında çalışkan olamıyor, evli ise çocuklarıyla ilgilenemiyor, eşi tarafından adi görülüyor. Yarım Baş Ağrısı hastaları çokça fazla rehavet çekiyor. Tığ hastalarımıza migren testi yapıyoruz ve o imtihan sonrası ameliyata akıllıca olup olmadıklarını tayin ediyoruz. Migren cerrahisini liyakatli tıpkısı şekilde yapmaya bitmeme ediyoruz. Bir Nice hastamız şehir dışından, sınırlı dışından tedavi için geliyor. Berenarı arzu alıyoruz. Hastalarımızın faaliyetler sonrası takiplerini gerçekleştiriyoruz. Geri dönüşler heybetli oluyor. Bu otama bedii ameliyatıyla ortaya isabet aynı tedavi yöntemi. Yüz gerdirme ameliyatı olan hastalarda yarım baş ağrısı ağrılarının serencam bulduğu tayin edilince bu tedavi yöntemi ortaya çıkıntı. Hastalarımız elden migrenden kurtulmuyor aynı zamanda alın ve beniz çevresindeki kırışıklıklardan da kurtuluyorlar” ifadelerine düzlük verdi.



Share: