Türe Bakanı Bekir Bozdağ Yozgat’ta konuştu: (2)

Doğruluk Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin millete yegâne proje sunmadığını belirterek, “Biricik dertleri var, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a duydukları coşkunluk maksat ve nefret.” dedi.

Yozgat Belediyesinin anne atma ve toplu açım töreninde konuşan Bozdağ, 6’lı masaya yönelik eleştirilerde bulundu.

Bozdağ, 6’lı masaya 7’li masa dediğini belirterek, “Ego buradan Yozgat’ın hanımlarına, beylerine soruyorum; Bu 7 lider, 7 birey, 7 tümen Cenabıhak aşkına söyleyin, yıpranmamış yerine hangi söylüyorlar? Millete rüya namına neyi vaat ediyorlar? Hangi projeyi milletin önüne koyuyorlar? Şüphesiz gerçekleştireceklerini anlatıyorlar? Milletin huzuruna getirdikleri yegâne tıpkısı proje var mı? Namevcut. Millete verdikleri benzeri imge var mı? Bulunmayan. Kullanılmamış söyledikleri benzeri şey var mı? O birlikte bulunmayan. Tek dertleri var, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a duydukları od hedef ve tiksinti.” diye konuştu.

Masa etrafında toplananların biricik motivasyon kaynağının ülkenin Cumhurbaşkanına duydukları kin, tiksinti ve düşmanlık duyguları olduğunu dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:

“Tıpkısı önder kadrosu, partiler motivasyonu, hoppadak ülkenin Cumhurbaşkanını yuvarlamak için olursa bunlar proje sunarlar mı millete? Motivasyonu bakım olacak, motivasyonu iz olacak, motivasyonu ülkeye vermek olacak ki orada çıban yorsunlar. Şimdi hep gelişigüzel toplanıyorlar, kinlerini ve nefretlerini rehber edinmişler, onun peşinden koşuyorlar da koşuyorlar. Ego Yozgatlı hemşehrilerime soruyorum, kinini ve nefretini, düşmanlığını emare edinen siyasilerin, kişilerin, kendilerine, ailelerine, ülkelerine, milletlerine zerrece faydası olur mu? Olmaz. Bunların bırakın eren Türk milletine faydasını kendilerine üstelik ayrımsız faydaları olmadığı haddinden fazla aşikar. Onun üzere bu faydasızlardan kâr yoklamak birlikte gıcırı bükme tıpkısı çabadır. Onların kendi etrafında toplananlar varsın anca yahut hakeza düşünsünler. Eren Türk milleti kimin yarayışlı, kimin zararlı olduğunu, kimin Türkiye’ye kazandıracağını, kimin bile Türkiye’ye kaybettireceğini çokça ongun biliyor.”

“HDP’ye bir bakan illet verilmesin?” diyerek izah eden bazen CHP’lilerin olduğunu söyleyen Bozdağ, “Bunlar dolayısıyla de tartışmalar daha çok. Yozgat’ın alp evlatlarından Mukavemetli Özışık kardeşimiz da Yozgatlıya layık ayrımsız kasıntılı tekebbür ortaya koydu. Buradan Mütehammil Özışık başkanıma selam olsun diyor, alımlı tavrını ben de alkışladığımı ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Hangisi CHP?”

Bozdağ, CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun Yozgat’ta yaptığı konuşmasında “Kandil’i başlarına yıkacağım” sözünü anımsatarak, şöyle devam etti:

“Elan bilahare Van’a gitti, ‘Demirtaş’ın azade bırakılmasını isteyen peşime takılsın.’ Orada ayrı, burada ayrı konuşuyor. Deminden bile HDP’ye verilecek bakanlıkları konuşuyorlar. Ego buradan benzeri yol elan soruyorum, hangisi CHP? ‘HDP’ye nazır verelim’ diyen mi makul CHP’dir? Yoksa ‘Kandil’i başlarına yıkarım’ diye Yozgat’ta kükreyen mi akla yatkın CHP’dir? Yoksa ‘Demirtaş’ı, Kavala’yı falanı filanı başıboş tasarruf etmek istiyorsanız bize takılın’ diyen mi akilane CHP? Biraz elan direkt soruyorum, hangisi Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün kurduğu istikamette giden CHP’dir? Bunlar hangisi ben anlamıyorum. Muazzez Türk milletine birlikte buradan sesleniyorum, herhangi bir gittiği kavuşum nabzına bakarak mütekellim, kendini dinleyenlere bakarak parçalanmamış kuran, onları coşturan siyasetin bu ülkeye de zerrece faydası olmamıştır? Neyseniz o olun. Lacerem bakıyorsanız öyle bakın. Bittabi duruyorsanız öyle durun. Yozgat’ta de söylediğinizi, Diyarbakır’üstelik dahi söyleyin, Ankara’da da, Edirne’birlikte de söyleyin. Bizim farkımız burada, biz bu ülkenin 81 ilinde bilcümle ilçe ve beldelerinde tıpkısı cümleleri kuran, tıpkısı ifadeleri kullanan, tıpkısı düşünceyi paylaşan ve 81 ilden alkış isteyen ve onların yakarış ve desteğine arzulu olan bir kadroyuz.”

Memleketi ideolojilere göre, bambaşka ayrıksı anlayışlara bakarak kamplara ayırmanın bu ülkeye tek faydasının dün bile olmadığını, zaman da ferda da olmayacağının altını çizen Bakan Bozdağ, “Ego buradan 6’lı masanın fotoğraflarını değerlendirdiğimde mahsus kim CHP’den çokça üstelik erinçsiz olanlar oluyor. ‘Oturuyor, kalkıyor, 6’lı masa diyor.’ Ego oturup kalkmıyorum ki oturup kalkan sizsiniz. Değme ay masanın davetçisini belirleyen sizsiniz, oraya gidip oturan sizsiniz, fotoğraf çektirip, yemek yiyip, çay içip hangi konuştuğunuzu millete açıklamadan oradan çıkıp revan sizsiniz.” değerlendirmesini yaptı.

Bozdağ, “7’li masayı siz icat ettiniz. Reisicumhur adayını konuşuyorsun, açıklayın o antlaşma yahut apayrı tıpkısı şey söylüyorsunuz, açıklayın o ahit. Neyi düşünüyorsanız bu millete açıklayın. Milletten gizlediğiniz, sakladığınız benzeri husus varsa onu dahi bu eren millete söyleyin. Söyledikleri birlikte bulunmayan. Cumhurbaşkanı adayları kim? Bulmaca gibi arayın bulun. ‘Şu da evet, bu de tamam, o dahi olur. Onda mı? Şunda mı? Bunda mı?’ Adeta bulmacaya döndü. Bulan var mı? Bulunmayan. Alim var mı? Yok. Niye gizliyorsunuz? Yıpranır diye niteleyerek mi? Yoksa bambaşka bambaşka hesapları mı var? Onu üstelik bilemeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Bunlar daha şimdiden yumruklarını sıkmış”

Bozdağ, Türkiye’ye 2023’ten sonradan 7’li bire bir koalisyonun vaat edildiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şimdiden umumi başkanlar, ‘Cumhurbaşkanı neyi yapacak, neyi yapmayacak, hangi yetkilerini kullanacak, hangilerini devredecek, kime ne büyüklüğünde bakanlık, ne kadar bürokraside tevzi yapılacak?’ Bunu konuşuyorlar. Şimdiden kerameti kendinden taşınır, milleti yok sayıp sandığı yok sayıp adeta seçimi nail kabil beyefendiler oturmuşlar, ‘Cumhurbaşkanının yetkilerini şüphesiz tırpanlayacağız, bakanlıkları nasıl taksim edeceğiz, bürokratları şüphesiz dağıtacağız?’ Bunun hesabını yapıyorlar. Yahu bunlar henüz şimdiden yumruklarını sıkmış, birbiriyle kavgaya hazır vaziyette kondisyon almış durumda. Bunlar bu ülkeye bire bir faydalı getirebilirler mi? Bire Bir yararları dokunabilir mi? Geçmişi hatırlayan dizge buradan bunu görüyor ve bunu ifade ediyor. Ego dahi buradan bire bir öğün elan bu ülkenin koalisyonlara dönmeyeceğini ve ortak yönetim fotoğrafı çektirenlere cevaz vermeyeceğini huzurlarınızda tıpkı el daha göstermek istiyorum.”

Konuşmaların arkası sıra anne atma ve açılışlar gerçekleştirildi.

(Bitti)

Share: