“Sülale Okulu Projesi” kapsamında 6 bin aileye terbiye verildi

Ailelerin ayrımlı eğitimlerle haddinden fazla cepheli desteklenmesi üzere Milli Eğitim Bakanlığı Sahn Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen “Aile Okula Projesi” kapsamında Hakkari’de 6 bin aileye eğitim verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 81 ilde meri proje kapsamında öğretmenler, okullarda ailelere, karı içi iletişim, teknoloji kullanımı, içtimai, fert beceri gelişimi, sağtöresel hisse senedi, ruhsal gerilim yönetimi, zinde tagaddi, çevre, sıhhi imdat kabilinden konularda bilgelik veriyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Ferah, Yazıhane Müdürleri Oktay Kızılkaya ve Erol Hanlıgil ile Karşıyaka İlk ve Ortaokulunu musahabe etti, eğitime katılan velilerle aynı araya geldi.

Projenin önemine değinen Ferah, AA muhabirine, kentte 654 hoca tarafından 334 kursta 6 bin 3 aileye ulaşıldığını söyledi.

Okulda velilerle kardeşçe ika imkanı bulduklarını anlatan Ferah, şöyle konuştu:

“Tıpkısı annenin söylediği sözler beni çok mutlu etti. ‘Önceden çocuğumla lacerem bildirişim kuracağımı bilmiyordum. Şunu öğrendim. Annelik yalnız çocuğun beslenmesini hazırlayıp okula çekmek değildir. Esasen onunla bildirişim kurabilmektir. Ego bu eğitimler sonucunda bunu öğrendim.’ sözü gerçekte yaptığımızı çalışmaların tamamının gelişmemiş bire bir özetidir. İlimizde de bati tıpkısı sayıya ulaştık. İnanıyorum bu nüsha yıl böylece 7 binin üstüne çıkma. Esas hedefimiz, velilerimizin tamamına ulaşmamızdır ve hepsine farkındalık yaratacak eğitimler vermektir. Bugün çok mutlu olduğum ayrımsız ortam var. Benzeri taraftan anneler, bir taraftan babalar yanlarında dahi füru. Bire Bir bina altında anneyi, babayı ve çocuğu benzeri araya getirmişiz. Mutlu oldum. Hepsine teşekkürname ederim. Yeryüzü altın varlıklarımız çocuklarımızdır. Çocuklarımızın başarısı için aynı araya geliyoruz. inanıyorum ki geleceğin aktif Türkiye’sine Hakkari’den kıvrak aynı katılım sağlayacağız, zinde tıpkı patırtılı vereceğiz.”

Eğitime katılan Cemile Budun dahi ağırşak sayesinde daha bilinçli ana, cet olmayı öğrendiklerini rapor ederek, “Eğitimlerde ana, ata namına çocuklara karşı müspet formaliteci sergilemeyi öğrendim. Tıpkısı uzanım olduğunda çocuğumla oturup konuşarak hallediyorum. Çocuğumla elan zinde iletişim kurmayı, ona bağırmadan yaklaşmayı öğrendik.” dedi.

Kadri Bayram dahi eğitimler yardımıyla çocuklarıyla birlikte etkinliklere katıldıklarını dile getirerek, “Duygusal ve toplumsal sorumluluktan iletişime, zorbalıktan bağımlılığa kadar birçok konuda biz dahi eğitime bağımlı tutuluyoruz. Çocuk büyütmenin, onları yetiştirmenin önemini kavradık. Bu eğitimlerle kendimizi da yetiştiriyoruz. Hepsine çokça teşekkür ediyorum.” diyerek konuştu.

Share: