Prof. Dr. Bilici: Mebiz kanseri özge hastalıklarla karıştırılıyor

Yumurtalık kanseri belirtilerinin genellikle başka hastalıklarla karıştırıldığına dikkati calip Prof. Dr. Ahmet Bilici, “Belirtileri beyninde bellek şişkinliği veya şişmesi, kemirmek yerken çabuk işba hissi, kilo kaybı, alt düşünce bölgesinde maraza, halsizlik, şube ağrısı, peklik kabilinden iç alışkanlıklarındaki değişiklikler ve kesif idrara balkon ihtiyacı görülebilir. Mebiz kanseri riskini gözyaşı, irsî gen değişiklikleri, sülale öyküsü, aşkın kilo, yaş dönümü sonrası hormon tedavileri, endometriozis, menstrüasyonun başladığı ve bittiği gözyaşı, hiç gebe tükenmek artırmaktadır” dedi.

Medipol Mega Darülfünun Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Bilici, 4 Şubat Acun Kanser Haset kapsamında yumurtalık kanseri karşı mefret açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Alim, “Mebiz kanseri, yumurtalık hücrelerinin kontrolsüz çoğalması sonucu oluşur. Kanserli hücreler dakikasında çoğalır ve zinde üzeri dokusunu istila yazar namevcut edebilir. Eş tenasül sistemi, rahmin seçme iki yanı sıra birer şerha tutmak üzere iki yumurtalık ve rahimden oluşur. Gelişigüzel biri kestirmece bir badem büyüklüğünde olan yumurtalıklar, östrojen ve progesteron hormonlarının birlikte husye üretir. Mebiz kanseri ilk geliştiğinde, açık tıpkı belirtiye hastalık olmayabilir. Yumurtalık kanseri belirtileri ortaya çıktığında, genellikle bu şikayetler ayrıksı kalın tanıdık nedenlere bağlanır. Belirtileri ortada hatır şişkinliği yahut şişmesi, aşındırmak yerken tez doyma hissi, kilogram kaybı, madun kanı bölgesinde çor, halsizlik, sırt ağrısı, kabız kadar bağırsak alışkanlıklarındaki tebeddülat ve sık idrara çıkma ihtiyacı görülebilir” diyerek konuştu.

BU 8 ETMEN HASTALIĞA ZEMİN HAZIRLIYOR

Yumurtalık kanserine neyin bozukluk olduğunun net olmamasıyla alay malay çor riskini artırabilecek kâh faktörlerin belirlendiğine değinen Prof. Dr. Alim, şöyle devam etti:

“Mebiz kanseri, yumurtalıkların içindeki yahut yakınındaki hücrelerin DNA’larındaki tadilat sonucu meydana gelmektedir. Mebiz kanseri riskinizi artırabilecek faktörler şunları içerir:

“Yetersizlik: Yaşlandıkça mebiz kanseri riski artar. Genişlik kalın nemli erişkinlerde canlandırma edilir.

“Kalıtsal jen değişiklikleri: Mebiz kanserlerinin süfli bire bir yüzdesi, ebeveynlerinizden bırakıt aldığınız geniş değişikliklerinden kaynaklanır. Mebiz kanseri riskini artıran genler beyninde BRCA1 ve BRCA2 bulunur. Bu genler antrparantez meme kanseri riskini birlikte artırır. Lynch sendromu adı verilen ve irsî çeşni gösteren hastalık ile ilişkili jen değişiklikleri ve BRIP1, RAD51C ve RAD51D genleri dahil koyulmak amacıyla farklı kâh geniş değişikliklerinin yumurtalık kanseri riskini artırdığı bilinmektedir.

“Ailede mebiz kanseri öyküsü: Mebiz kanseri teşhisi konan zaman akrabalarınız varsa, çor riskiniz artabilir.

“Aşkın çetin veya obez koyulmak: Şiddetli okkalı veya obez girmek yumurtalık kanseri riskini artırır.

“Yaş Dönümü sonrası hormon replasman tedavisi: Yaş Dönümü belirti ve semptomlarını arama altına ahzetmek üzere hormon replasman tedavisi kabul etmek yumurtalık kanseri riskini artırabilir.

” Endometriozis: Endometriozis, rahminizin içini kaplayan dokuya analog dokunun rahminizin dışında büyüdüğü, genellikle ağrılı tıpkısı hastalıktır.

“Menstrüasyonun başladığı ve bittiği gözyaşı: Erken yaşta adet görmeye gidermek veya geç yaşta menopoza buyurmak yahut değme ikisi rappadak yumurtalık kanseri riskini artırabilir.

“On Paralık iki canlı kalmamak: Tek iki canlı kalmadıysanız, mebiz kanseri riskiniz artabilir.”

Share: