Kız çocuklarının eğitimine dikkati çekmek üzere 4 bin kilometre kürek çekti

Korunmaya muhtaç kız çocuklarının eğitimi üzerine farkındalık gerçekleştirmek için kanosuyla Artvin’in Hopa ilçesinden denize açılan Şenol Özdemir (45), kestirmece 4 bin kilometre kürek çekerek Muğla’nın Köyceğiz ilçesine ulaştı.

İstanbul’birlikte zinde ve Türkiye Korunmaya Muhtaç Kollar Vakfı (Koruncuk) yerine kız çocuklarının okutulması hedefiyle 14 Mayıs’ta Hopa’dan kanosuyla denize açılan 2 çocuk babası Özdemir, Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı’nda Dalyan Kanalı’na giriş yaptı.

Tarihi kaya mezarları ve sazlıklar arasından geçerek Köyceğiz Gölü’ne gelen Özdemir’i, Martir Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik bölümü öğretmen ve öğrencileri meşalelerle karşıladı.

Bugüne kadar kısaca 4 bin kilometre kürek çekici Özdemir, 4 ay içerisinde Akdeniz’birlikte Hatay’ın Suriye sınırında final yapmayı planlıyor.

Özdemir, AA muhabirine, korunmaya kadın kız çocukları için hem farkındalık yapmak hem bile ihsan dercetmek için bu yolculuğa çıktığını söyledi.

Türkiye’nin yaka şeridinin tamamını kanoyla kürek gücüyle geçmeyi dünyada ve Türkiye’dahi aynı ilki gerçekleştirmeyi amaçladığını tamlayan Özdemir, “Hem dünyada dört denizi sabık önceki kanocu hem de bunu deniz kanosuyla gidilebilecek sunma detaylı mesafeye müracaat etmek istiyorum. Toplamda bu 7 bin kilometre civarında olacak. Bugüne kadar tahminî 4 bin kilometre kürek çektim. Bugün Köyceğiz’deyim. Buraya gelmemin sunu büyük sebebi denizcilik lisesindeki gençlerle ülfet etmek, onlarla görüşmek, meşveret etmek, musahabe fethetmek.” diye konuştu.

Kendisini karşılamaya gelen öğrencilerin ilgisinden mutlu kaldığını rapor eden Özdemir, “Onların bu ilgisi, alakası ve tenvir fişekleri, kanolarla beni karşılamaları haddinden fazla dörtköşe oldu. Alım duydum.” ifadesini kullandı.

Denizcilik Bölümü öğretmeni Emre Karakaş, 5 aydır strateji ettikleri Özdemir’i derslerde öğrencilere de anlattıklarını dile getirdi.

Özdemir’in bazı bazı birlikte kürek çekerken derslere telefonla bağlandığını anlatan Karakaş, şunları kaydetti:

“Tıpkı dönme burada buluşacağımızı öğrencilerimize anlattık ve o dönem bugün. Tığ çok mutluyuz, Şenol Özdemir’le kürek çektik. Burada amacımız deniz kültürü, deniz örf ve adetini çocuklara ilkah etmek, kasaba bilincini telkin etmek. Bu dahi o çalışmalardan biri, ayrımsız farkındalık çalışması. Şenol Özdemir çok it canlı tıpkısı proje kapsamında Koruncuk Vakfı amacıyla, korunmaya eksikli kız çocukları amacıyla kürek çekiyor. Bunu tekneyle yarmak zorken o, 5 metre 20 santimlik ayrımsız kanoyla bunu gerçekleştiriyor.”

Mektepli Yade Semavi Didin de, “Buraya geldiğini duyduğumuzda benzeri cümbüş yaşamıştık. Onu eğlemek, onunla alay malay kürek vira etmek fena hâlde bire bir hatırat oldu.” dedi.

Share: