Kışın sahipsiz hayvanat için köye mama taşıyor

Giresun’un Görele ilçesinde 64 yaşındaki Erek Demir, kışın köyde nüfusun azalması dolayısıyla yeterli eşya bulamayan sahipsiz hayvanlara mahsus aralıklarla abla taşıyor.

İlçenin Kıdır köyünün Tambükü mevkisindeki 40 evde literatür kestirmece 100 yaşama yaşıyor. Köyde durma ettikleri dönemde sahipsiz hayvanları besleyen vatandaşlar, havaların soğumasıyla ilçe merkezi, Giresun ya birlikte şehir dışındaki evlerine dönüyor.

Geride mütezayit hayvanların araç sıkıntısı yaşamaması için civar sakinlerinden Misyon Demir, belli aralıklarla kaza merkezinden 15 kilometre uzaklıktaki Tambükü mevkisine gelerek, evinin etrafında toplanan kedi ve köpekleri besliyor, kaplarına su dolduruyor.

“Ömrüm yettiğince hayvanlara bakacağım”

Tasavvur Çıpa, AA muhabirine, köyün merkezinin biraz dışında artan Tambükü mevkisinde yaşayan ailelerin teşrinievvel sonuna akilane buradan ayrıldıklarını söyledi.

Kendisinin dahi sevimsiz havanın etkisini hissettirmesiyle kaza merkezindeki evine döndüğünü anlatan Çipo, geride küsurat hayvanları üstelik saymak zorunda olduklarını rapor etti.

Çipo, kendisi kadar farklı karye sakinlerinin bile hayvanları sevdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bu kedileri üstelik Cenabıhak yarattı, bu üstelik tıpkı fert. İçimizde böyle bir efsanevi sevgisi olduğu için hakeza tıpkısı işe giriştik. Ömrüm yettiğince hayvanlara bakmaya devam edeceğim. Ahiret Yolculuğu herkese var amma elimizden geldiği büyüklüğünde bakacağız. Bunu yegâne başıma yapmıyorum, komşularımdan destek alıyorum. Okulların fasıl tatiline girmesiyle gelen komşularımız var, 10-15 dönme onlar hayvanların mamasını verecek.”

Literatür köyde yaşayanların bile çaça kabul etme noktasında katkıda bulunduğunu aktaran Çıpa, “Telefonla bir düşünce çektiğimiz zaman onlar mamaları alıp Görele’ye yolluyorlar. Biz bile burada mamalarını veriyoruz. Benzeri şekilde çaça ihtiyaçlarını karşılayıp, bu hayvanları kaderine ayrılma etmeyip gücümüz yettiğince bakmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Marta kadar hayvanları bu şekilde besleyeceğini anlatan Çıpa, “Nisanda köye dönüşler olunca üstelik bu hayvanat evlerin kapısına dağılıyor. Herkes üstelik beş altı kediyi beslemeye başlıyor.” dedi.

Çıpa, “Köye gittiğimde, aynı çocuğun gurbetten mevrut babasını görünce sevindiği kabil bu hayvan bilimi bile o eşkâl seviniyorlar, mama verileceğini, ekmek verileceğini biliyorlar. Köyde form sabah kapıyı açtığım zamanlar üstelik hepsinin patiler havada bakıyorlar, gel üstelik bu hayvanlara iaşe. Ara Sıra özlük ekonomimizden fedakarlık yapıp bu hayvanlara bakmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Share: