Çikolata kisti kadınların hayat kalitesini düşürüyor

Çikolata kisti kadınların sahn kalitesini düşürüyor

Adana’dahi “Endometriozis” konulu bilgi şöleni düzenlendi

Prof. Dr. Hüsnü Polat:

“Endometriozis, tenasül çağındaki kadınların hastalığı”

Prof. Dr. Bülent Urman:

“Bala sahibi olamamanın sunma iri nedenlerinden biri”

ADANA – Prof. Dr. Hüsnü Polat, çikolata kisti olarak bildik endometriozisin, kadınların sahn kalitesini etkileyen muhteşem bire bir hastalık olduğunu, çıktı üreme çağındaki tüvana kadınlarda görüldüğünü bildirdi.

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Aplikasyon ve Araştırma Merkezi, “Endometriozis” konulu sempozyuma aile sahipliği yaptı. Sempozyumda endometriozis ilişkili kanserler ve otama yöntemleri ele alındı.

Endometriozis popülasyonunda bazen kanserlerin görülme riskinin daha faziletli olduğunu nâkil Payitaht Üniversitesi Ankara Hastanesi Jinekoloji ve Veladet Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ayhan, “Zımnında bu hastalarda bu konunun önemine ilgi edilmeli. Ara Sıra endometriozis vakalarında kanda kâh değerler haddinden fazla efdal olabiliyor. Bu değerlerin rastgele ahit kanserle ilişkisi olmayabiliyor. Tanılama biraz tehlikeli olsa de, hastaların yakından strateji edilmesi, eğitilmesi bu garip kanserlerin erken teşhisinde az çok ehemmiyet taşıyor. Mebiz kanserlerinin normal popülasyonda görülme riski 1.3’soy. Endometriozis popülasyonunda ise 1.8’dir” dedi.

“Çocuk sahibi olamamanın yer şişman nedenlerinden biri”

Endometriozisin beş altı aşina ancak lazım ağrılı sayı süreçleriyle gerekse bala sahibi olamama kadar konularda bir nice kadını üzen ayrımsız laf olduğunun altını çizen Prof. Dr. Bülent Urman ise “Bizim ayrıntılı yıllardır yaptığımız icraat ve ameliyatlar var. artık deneyimlerimizi kabullenmek için bugün buradayız. Endometriozisin tamlık adına neden olduğu anlaşılan değil ancak hangi yaptığı muhtemelen. Kadınlardaki arz makro pelvik balkı nedeni. Tanısı geç konuyor. Hastalar genellikle bu tanıya ulaşana kadar haddinden fazla doktor değiştiriyorlar. Bala sahibi olamamanın genişlik balaban nedenlerinden biri. Teşhis konulduktan sonraları boş müdahalenin haddinden fazla yapıldığı bir hastalık. Gereksiz metin çok faaliyetler sonrasında, kadınların istenmeyen sonuçlar ile karşılaşma olasılıkları var. Yavru sahibi olamama, mihman ağrılar kabil durumlarda yaşanabilir. Konunun tecrübeli kişiler vasıtasıyla ele alınması haddinden fazla kocaman” diyerek konuştu.

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırı Merkezi Kadın Hastalıkları ve Mevlit Anabilim Dalı Sorumlusu Prof. Dr. Hüsnü Polat da endometriozisin kadınlar arasında ‘çikolata kisti’ denilen bir çor olduğunu anımsatarak, “Bu hastalığın ayrımsız ağrı yönü tıpkı da onkolojik yönü var. Bu hastalıkla ilgili ülkemizde arsıulusal düzeydeki hocalarımızı çağırma ettik ve kesim hekimleriyle buluşmalarını sağladık. Bu konuyla ilişkin bilgiler paylaşıyoruz” dedi.

“Bu hastalarda hamilelik, normal kadınlara bakarak elan beş altı görülmektedir”

Prof. Dr. Hüsnü Polat, endometriozisle 3 şekilde karşılaşıldığını birlikte belirterek, “İlk yerine infertilite ile karşımıza gelebilir. Bu hastalarda gebelik, normal kadınlara bakarak daha az görülmektedir. İkincisi skor döneminde başlayan belli belirsiz ağrıdan kırıcı ağrılara kadar önce pelviste henüz bilahare etkilediği organa göre rahim mebiz etrafı, üreterleri tuttuğu zaman böbrekte tıpkısı topluluk hasarlara posta açabiliyor. Bağırsakları tuttuğu zaman iç sorunlarına misil açabiliyor. Tenasül çağındaki zihayat kadınların, alelhusus maltalık kalitesini etkileyen kocaman ayrımsız hastalıktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Sempozyum bölgedeki doktorların sunumlarının arından soru-cevaplarla sona erdi.

Share: