Canip sanayici olmaya değişmeyen verdi, 47 ülkeye ihracat yapıyor

Yan sanayici olmaya karar verdi, 47 ülkeye dış satım yapıyor

Ürettiği pabuç tabanlarının yüzdelik 50’sini ihraç ediyor

KARABÜK – Karabük’te başmak tabanı üstüne kurulan fabrikada kısaca 200 sevimli istihdam edilirken, üretilen tabanlıklar 47 ülkeye ihraç ediliyor.

Kombinasyon Uran Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikanın sahibi Nafiz Ateşli, 22 yıldır başmak çöz aya üretimi yapıyor. Türkiye’birlikte olmayan ithal edilen ürünleri izleme ederek, onları üreten Ateşin, kurdukları aksiyon yardımıyla Karabük’te kestirmece 200 kişinin istihdamına ulama sağlarken 47 ülkeye bile dış satım yapıyor.

İhlas Haber Ajansı muhabirine mütekellim Nafiz Ateşin, pabuç işiyle uğraşırken yeryüzü haddinden fazla parayı malzemeye verdiklerini ayırt ettiğini belirterek, “Taraf sanayici görünmek daha ongun dedim. Taraf sanayici seçkin antlaşma imalatçıdan henüz iyidir. O canip sanayici olmazsa üretim olmayacağı amacıyla temas zaman henüz karlı iş yapar ve rahat hareket paha. Yan sanayici olmaya değişmeyen verdim. Yurtdışına gittim” dedi.

Almanya, İtalya, Fransa ve Slovenya anbean 2-3 yıl içerisinde oralarda dünyanın meşhur bildik başmak malzemesi satan 14 firmanın Türkiye mümessilliğini aldığını ifade eden Coşkun, “Onların mallarını getirip satmaya başladık. Onları getirirken bunları Türkiye’dahi üretebilir miyiz diye düşündüm. İthal gelmek sonsuz olmaz. Bu pabuç tabanı üstelik bu fikirlerden biriydi. Bunu İspanyadan getirdik, sattık” ifadelerini kullandı.

Ateşin, pabuç tabanı satışında iri potansiyel olduğunu görünce İspanya’daki arkadaşlardan destek isteyip Türkiye’birlikte üretmeye değişmeyen verdiğini söyledi.

“Türkiye’da ilk iç tabanı eden vardı ama haddinden fazla dümdüz şekilde yapıyorduk” diyen Ateşli, “Farklı versiyonlarını, Avrupa’üstelik yapılıp Türkiye’de yapılamayan ayrımlı modellerini yapmaya başladık. Oradan bile benzeri âdem evladı yaptık” ifadelerine vadi verdi.

2011 yılında Karabük’e envestisman yapmaya değişmeyen verdiğini kaydeden Ateşin, “Tevhit Endüstri’birlikte kiralık bire bir düzlük tuttuk. Orada öge yetiştirdik. Onları yetiştirdikten sonrada 2014’üstelik yatırım yapmaya değişmeyen verdik. Buranın arsasını aldık. 2015’te de inşaatı bitirdik. bundan sonra birlikte ilave ederek kötü yukarı 8 bin metrekare ilişkin alana yaklaştık. Daha de büyütme şansı var ama bundan sonra dallar dalavere edecek” diye niteleyerek konuştu.

‘Ayakkabı çöz tabanı Avrupa’dahi haddinden fazla önemli’

İç tabanın öneminin bilinmediğini nâkil Ateşin, “Avrupa’üstelik, Amerika’üstelik bu kültür çok çok. Şayet yere makul basmıyorsanız tafsilatlı dönemde dizde, kasaba ağrılar, meni fıtığı kabil rahatsızlıklar oluyor. Bunun bütün sebebi yere tartılı aynı şekilde basmamaktır” şeklinde konuştu.

Ayakkabı tabanı ihracatını 47 ayrımlı ülkeye yaptıklarını dahi anlatan Ateşin, şunları söyledi: “Bunlar içerisinde çalıştığımız İtalya ve Avrupa markaları var. İtalya’yı hele söylüyorum. Çünkü İtalya acun gündemini, modellerini oluşturan, modayı belirleyen bir büyüklük. Orada müşterilerimiz var. Ürettiğimizin yüzde 50’sinden dahası ihracata gidiyor. Yüzdelik 50’si de çöz piyasaya seslenme ediyor.

Share: