İzmirli öğrenciler “Tığ Ayrımsız Takımız” projesi kapsamında Batman’ı gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı aracılığıyla hayata geçirilen “Tığ Tıpkı Takımız” projesi kapsamında İzmir’den aileleriyle gelen öğrenciler, Batman’ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

24 ilde gerçekleştirilen ve 14 hafta süren proje ile seçme ilden 44 öğrenci aldıkları basket, yönbul, içtimai uzlaşma ve farkındalık eğitimlerini tamamladı. Proje kapsamında Batman ve İzmir eşleştirilerek ahi şehirler oldu.

Batmanlı öğrencilerin İzmir’i ziyaretinin arkası sıra İzmirli öğrenciler dahi aileleriyle Batman’a geldi.

44’ü öğrenci, 44’ü iye ve 10’u proje görevlisi 98 sevimli, Cahillik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin eşliğinde Malabadi Köprüsü’nü, Hasankeyf’teki tarihi mekanları ve Hasankeyf Müzesi’ni gezdi, mıntıka turu ile mağaraları müşahede fırsatı buldu.

Batman Deneyimsizlik ve Spor Müdürlüğü Idarehane Müdürü Mehmet Fellah, AA muhabirine, Cahillik ve Spor Bakanlığınca geçerli proje ile site gezilerinin sürdüğünü söyledi.

Temmuz ayında Batman’dan cömert diyar İzmir’e gittiklerini anlatan Çiftçi, deminden da Batman’birlikte İzmirli öğrenciler ile ailelerini ağırladıklarını belirtti.

Maraba, “Üç zaman süren gezide tarihi Malabadi Köprüsü’nü gezdik, Hasankeyf’te mevcut tarihi mekanlar ve Hasankeyf Müzesi’ni gezdirdik. Antrparantez tekne turu ile mağaraları gezdirdik, yöresel yemeklerimizi tattırdık. Misafirlerimizi yer gani şekilde ağırladık. Projede emeği bulunan Sayın Bakanımız Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu’na teşekkürname ediyorum.” dedi.

Öğrencilerden Ecrin Mine Ceylan, Batman’dahi bu kadar tarihi mekan olduğunu bilmediğini dile getirerek, “İyi ki dahi Batman’a gelmişim. Batmanlı arkadaşları da tanıdım. Böyle bir proje uyguladıkları üzere Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Poyraz Yücesoy ise Batman’ı haddinden fazla sevdiğini rapor etti.

Velilerden Yücel Yücesoy, kentin tarihi ve dernekevi zenginliklerini tanıma fırsatı bulduklarını aktararak, misafirperverlikleri amacıyla Batmanlılara teşekkür etti.

Aynur Ceylan dahi kente ilk defa geldiğini ve duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin bitmeme etmesini istediklerini belirtti.

Ceylan, “Yemekleri haddinden fazla dört dörtlük bulduk. Batman’ı birlikte gezdik. Batman çokça sunturlu tıpkısı kent.” ifadelerini kullandı.



Share: