İstanbul dahil 17 ilde akva yağış bekleniyor! Hava Bilgisi uyardı

Hava Bilgisi Umumi Müdürlüğü marifetiyle yapılan serencam değerlendirmelere bakarak ülkemizin yıldız, iç ve mağrip kesimleri modüler kayran meydan çok bulutlanmış, Marmara, Veli, Garp Akdeniz, İç Rum’nun kuzeybatısı, Gün Batısı Karadeniz’in çöz kesimleri, Ilımlı ve Şark Karadeniz kenar illerinin iç kesimleri domestik sağanak ve asuman ses bora yağışlı, gayrı yerlerin beş altı bulutlu ve ayan geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara, İç Iye, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde yerli sağlam olması bekleniyor.

RÜZGARA DİKKAT

Hava sıcaklığının İç Anadolu, Mutedil ve Şarki Karadeniz, Gün Doğusu Rum Bölgelerinde mevsim normallerinin 3-5 adım üzerinde, sair yerlerde zaman normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın Marmara’nın kuzeyi ve Ibik Veli’de kuzeyli, sair yerlerde cenuplu yönlerden belli belirsiz, ara sıra itidalli kuvvette; Şarki Rum’nun kuzeyinde ve yağmur alan yerlerde kayran meydan sağlam adına (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara’nın cenup ve doğu akarsu ( İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Edirne’nin güneyi), İç Veli ( Kütahya, Afyonkarahisar, Çeltek, Denizli’nin doğusu) ile Isparta, Burdur ve Eskişehir çevrelerinde akva olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek pattadak başat, seylap, sebep, domestik meşgul yağışı, hortum vuku riski ve yağmur anında sağlam rüzgar gibi olumsuzluklara alın titiz ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE BAKARAK ÇEKICILIK DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve haddinden fazla bulutlu, bora ve gök gürültülü bora yağışlı geçeceği durum ediliyor. Yağışların; sabahleyin kuzey ilçelerinde, öğleden sonraları yer genelinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA: Bir Iki bulutlanmış ve engelsiz, tedricen parçalı bulutlu, öğleden sonra kuzeybatı ilçeleri domestik boğanak ve asuman gürültülü bora yağışlı

İZMİR: Parçalı ve çokça bulutlu, öğleden sonraları evcil boğanak ve asuman gürültülü bora yağışlı

ANTALYA: Parçalı gitgide yer kayran haddinden fazla bulutlanmış, öğleden sonraları yerel bora ve asuman curcunalı boğanak yağışlı

KASTAMONU: Modüler yer kayran çok bulutlu, öğleden sonra domestik sağanak ve asuman gürültülü boğanak yağışlı

SAMSUN: Modüler bulutlanmış, öğleden sonraları çöz kesimleri evcil bora ve asuman ses bora yağışlı

ERZURUM: Birkaç bulutlu ve bariz, öğleden sonra modüler bulutlanmış

DİYARBAKIR: Bir Iki bulutlanmış ve küşade



Share: