Depremin 222. saatinde kurtarılan Melike Adana’da tedavi kızıl alındı

Depremin 222. saatinde kurtarılan Melike Adana’bile tedavi altın alındı

ADANA – Kahramanmaraş’ta depremin 222. saatinde kurtarılan Melike İmamoğlu, ambulans helikopterle getirildiği Adana’üstelik otama kızıl makbuz. Bilinci çıplak olan İmamoğlu, afiyet çalışanlarına teşekkür ederek, “Cenabıhak razı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde depremden 222 saat sonraları çökme altında çıkarılan 42 yaşındaki Melike İmamoğlu, helikopter ile getirildiği Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bilinci küşade olan İmamoğlu’nu musahabe eden Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Misyon Gün ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel hastanın bilincinin münhal, böbrek fonksiyonlarının gani durumda olduğunu söylediler.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kasıt Güneş, hastanın bire bir mızıka tahlillerini yapıldığını ve filmlerinin çekildiğini tabir ederek, “Şu anda zahirî herhangi bir üs ya dahi mızrap kırığı yok. Hatır ya üstelik göğüsle ait bazen bilgisayarlı filmler çekildi. Onları değerlendireceğiz menfi belirtiler var. Onları tedavi etmeye çabucacık başladık. Bu süreç içerisinde salim bacağıyla ilgili bire bir belli belirsiz tıpkı deveran bozukluğu ihtimali var. Bilinci kilitsiz küreksiz. Ego konuştum birkaç önce kendisiyle çokça şükür. Koku alışverişleri tınlamalı. Solunum cihazına ihtiyacı bulunmayan. Tabi tafsilatlı süre aç ve susuz kalmanın getirdiği bazen tahlillerini tezce yapacağız. Tıpkısı üstelik bu böyle durumlarda ince müddet göçük altında küsurat hastalarımızda ezilme sendromu dediğimiz bir belirti gelişebiliyor. Nedeniyle de bu işaret açısından da hastamızı yakından takip ediyoruz. Bundan engel görmemesi açısından. Şu anda yeryüzü azından bilinci kilitsiz küreksiz. Solunumu alışılagelen, ahali ve kıç hareketleri var ancak dediğim kadar beyinde ya bile bağır içerisinde gelişigüzel molekül olup olmadığını güdük benzeri süre sonra hikmet edineceğiz. İnşallah onlar bile alışılagelen kendisine değerlendirirsek bacağı üstünde çalışmalar yapacağız ve peşinden da umarım önümüzdeki günlerde sağlıklı aynı şekilde yakınlarına konfirmasyon edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hastayla görüştüğünü anlatım fail Baştabip Hedef Ruz, ” ‘Nasılsınız? Seçkin madde uğrunda mı?’ diye niteleyerek sordum. Tabi kendisi bana cevap verdi. Tedirgindi ayrıntılı süre yılgın altında eskimiş. Onu az buçuk rahatlatmaya çalıştım. Bilcümle seçkin madde yolunda tedavilerine başladık. ‘İnşallah bodur ant içerisinde buradan sizi sağ esen uğurlayacağız’ dedim. Hakeza bire bir bodur danışma geçti aramızda.

222 saat sonraları kurtuluşa şaşırdıklarını tabir eden Zaman, “Beribenzer haddinden fazla tafsilatlı tıpkısı süre. Bu kadar teferruatlı süre hani susuz kalmanın bu büyüklüğünde teferruatlı müddet bozgun altında kalmanın vücutta çok güç hasarları kabil. Çokça nazik ihtimalle da olur buna sınırlanmış örgen yetersizlikleri gelişebilir bu kadar ahit içerisinde. O nedenle adi alışılmadık tıpkı madde. İnşallah diğer vücudundaki olan yaralanmaları dahi hastanemizde tedavi ederek onu tamamen hayatla buluşturmak istiyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Meryem Tuncel, hastanın bilincinin çıplak olduğunu tabir ederek, “Konuşuyor durumu dahi mukavim. Çekeceğimiz ekstra röntgenlerin sonucunu bekleyeceğiz. Daha gani tıpkısı istimara için. Ancak şu anda gayet gani görünüyor maşallah. Teşekkür etti hastane personelimize. ‘Tanrı razı olsun’ dedi. Gayet maşallah bilinci yerinde. Şu anda böbrek fonksiyonları üstelik normal gözüküyor düşüyor” dedi.

Share: