Antalya’da Döşemealtı Belediyesinde “zimmete servet geçirildiği” iddiası

Antalya’da Döşemealtı Belediyesinde “zimmete para geçirildiği” iddialarına ilişik Sayıştay denetçilerinin incelemesinin peşi sıra başlatılan sormaca kapsamında 2 başöğretmen görevden uzaklaştırıldı, şehremaneti çalışanı 1 yaşama gözaltına alındı.

Döşemealtı Belediyesinde “gâh işlemler sırasında zimmete mülk geçirildiği” iddiaları üzerine Sayıştay denetçileri eliyle inceleme yapıldı. İnceleme sonucunda Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına cürüm duyurusunda bulunuldu.

Başlatılan adli ve idari soruşturma kapsamında belediyenin İnsan Kaynakları ve Terbiye Müdürü ile Mali Hizmetler Müdürü görevden uzaklaştırıldı. Tıpkısı kapsamda şehremaneti çalışanı 1 güç da gözaltına alındı.

Konuyla ilişik idari ve adli soruşturmanın bitmeme ettiği öğrenildi.

Şehremini Zihayat’in açıklaması

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, konuya ilişik yaptığı yazılmış açıklamada, belediye bünyesindeki inceleme neticesinde İnsan Kaynakları ve Terbiye Müdürlüğünde personel maaşları üzerine bazı işler ortada usulsüzlük ve ahenksizlik olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Açıklamasında “Talimatım doğrultusunda ivedilikle yönetimsel anket başlatılmış, sorumlu şahıslarla ilişik yerine Antalya Inanma Müdürlüğüne ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına şahsen tarafımca yanlışlık duyurusunda bulunulmuştur.” ifadelerini kullanan Güre, olayın aydınlanması için sürecin takipçisi olacağını kaydetti.

Share: