2035 hedefiyle hazırlanan proje tanıtıldı

Düzce Şehremini Dr. Faruk Özlü, Önsezi 2035 Düzce sloganıyla başlattığı Muvasala Master Planı tanıtımı yapıldı.

Başkanı Faruk Özlü’nün şehrin baştan yapılanması, düzenlenen gelişmesi ve yıldan yıla kalan nüfusun hareketliliğinin yıpranmamış güzergahlar ve mütenavip erişim sistemleri ile sağlanması üzerine projelere imza atmaya bitmeme ediyor. İlk adına kent içi erişim sisteminde yapılan güzel başkalık ve sonrasında güzergah çeşitliliğinin oluşturulması ile uygulamaya konulan Muvasala Master Planı’nda 2035 yılı Düzce’si amacıyla tedbir aşamasını tamamlandı.

Düzce’de gerek vatandaşların ulaşımı gerekse araç trafiğinin baştan yapılandırılması üstüne ayrıntılı süre yürütülen bilgi kaynaklarına binaen hazırlanan Erişim Master Planı zaman Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde planlı geniş katılımlı düzenleme ile vatandaşlara tanıtıldı. Özlü’nün familya sahibi olduğu organizasyona Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Şoförler Odası Başkanı Güç Yılmaz, türlü siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda çağrılı katıldı.

3 yıllık sürede tamamlandı

Komutan Özlü, katılımcılara ve planın hazırlanmasında demeği geçenlere teşekkür ederek, 3 almanak süreçte Düzce’nin ulaşım-gidiş geliş ve otopark sorunlarının çözümüne müteveccih çalışma gerçekleştirdiklerini ve Ulaşım Master Planı çalışmasını tamamladıklarını söyledi. Muvasala Master Planının evvel aşamasının toplu nakil sistemi optimizasyonu olduğunu kaydederek konuşmasını sürdüren Özlü, “Bu optimizasyonu tamamladık. 6 metrelik araçlarımızla dolgun taşımayı elan mıhlı şekilde ve ekonomik olarak başarıyla sisteme entegre ettik. İyi benzeri hep kurarsak palyatif sayımızın 52 binlere çıkacağını görmüş olduk. Sabahleyin ve akşam saatlerinde iri otobüslerimizin devreye girmesiyle gelgeç yükünü hafifletiyoruz” dedi.

Alternatif güzergahlar

Düzce’ye kullanılmamış tıpkısı nöbet henüz açtıklarını de katılımcılarla paylaşan Faruk Özlü, Çamköy kavşağından başlayacak ve Nakız Kavşağından çıkma kat ile şehir içi trafiğin yüzde 40 oranında rahatlayacağını sözlerine ekledi. Konuşmasını görseller üzerinden sürdüren Özlü, şehremaneti vasıtasıyla bölgede süren site içi gidiş geliş düzenlemesi ile gelişigüzel mütenavip yolların açılmasına yönelik çalışmaların bu sene bitirileceğini, karayolları tarafından devam eden yapım çalışmalarının dahi tamamlanacağının müjdesini verdi.

Çevre yollarının yapılmasıyla site içi trafiğin berenarı rahatlayacağını yineleyen Başkan Özlü, ayrıca, şehir merkezinin belli yerlerinin bükülmüş park yeri car edileceğini tabir ederek, uygulamaya konulacak Ulaşım Master Planının filinta olmasını diledi.

Başkan Özlü’nün konuşmasının ardından sırasıyla kürsüye sâdır Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Şoförler Odası Başkanı Ağır Yılmayan birlikte yapılan çalışmadan ve Düzce’ye kazandırılan ulaşım sisteminden ötürü Faruk Özlü ve ekibine teşekkürname ederken, planın Düzce’ye filinta olması dileklerini paylaştı.

Program, Muvasala Master Planı’nın detaylarının konunun uzmanları Prof. Dr. Kemal Er Kişi Çubukçu, Bekir Ilıcalı ve kent plancılarının mufassal sunumlarını katılımcılarla paylaşmalarının ardından dolgun fotoğraf çekimi ile sona erdi. – DÜZCE

Share: