2023 yılına girerken partilerin benzeri almanak performansları bile mahsus oldu! İşte erk ve muhalefetin düşünce oranları

Erken seçim tartışmaları devam ederken yılın serencam anket sonuçları birlikte MetroPOLL araştırma şirketi vasıtasıyla paylaşıldı. Şirketin açıkladığını sonuçlarla alay malay partilerin aynı almanak görüş oranları üstelik ortaya çıktı.

DOĞRU PARTİ OY ORANINI YÜKSELTTİ

Araştırı sonuçlarına göre karı ayına yüzdelik 34 oranında oyla başlayan SELIM Parti yılı 36,9’luk rey oranıyla bitirdi. Yılın geçmiş araştırmasında yüzdelik 28,4 görüş olan CHP ise yılın sonuç anketinde yüzdelik 24,7’birlikte kaldı.

İYİ PARTİ’DE DÜŞÜŞ VAR

Oylarını tehlikeli oranda artırması ile gündem olan İYİ Tümen’üstelik ise ibre tersine döndü. Ocak ayına 13,3’lük bir performansla başlayan partinin yıl böylecene alığı rey oranı yüzdelik 12,5 oldu. Aile kocaoğlan anketinde yüzde 11,6 oy düz HDP ise çatlak kocaoğlan araştırmasında 11,2’dahi kaldı. Metropoll’e bakarak MHP oylarını zait partiler beyninde kayran alıyor. Buna bakarak ocakta 5,9’dahi gözüken MHP, yılı 7,3 ile bitirdi.

2 PARTİ OYLARINI CİDDİ ŞEKİLDE ARTIRDI

Karı kocaoğlan anketinde 2,6 bandında gözüken DERMAN Partisi ise sene sonu listesinde kendine meydan bulamadı. Yılın geçmiş araştırmasında listede yer almayan Utku Partisi’nin yıl sonu performansı ise yüzdelik 2 oldu. Aile ayı araştırmalarında listede olmayan Baştan Refah Partisi de yüzdelik 1,3’le sonuç listede kendine vadi buldu.

İşte MetroPOLL araştırmanın karı ve ara ayı anketleri;

Share: