Erdoğan, Ayazma Camii’ni ibadete açtı

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı namazını yeniden ibadete açılan Ayazma Camii’nde kıldı.

Reisicumhur Erdoğan’a, Erke ve Elbette Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reisicumhur Sözcüsü İbrahim Külfet, İstanbul Valisi Yüksek Yerlikaya, SELIM Tümen İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Üsküdar Şehremini Hilmi Türkmen da zevcelik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından Ayazma Camisi’nin yeniden ibadete açılması nedeniyle düzenlenen törende meşveret yaptı.

Cumhur Reisi Erdoğan’ın açıklamalarından öne sâdır başlıklar:

Cenabıhak’ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun, cumanız mübarek olsun. Az Buçuk önceki Cuma namazını beraberce davranım ettiğimiz, 261 almanak Ayazma Camii’mizin restorasyonunun ülkemiz ve alemi İslam amacıyla hayırlara komütatör olmasını diliyorum. Mimarisiyle, yeriyle, it canlı çokça özelliğiyle kentimize değer katan Ayazma Camii’mizin banisi Odalık 3. Mustafa’dan bugüne kadar bu eserin yaşatılması amacıyla himmet gösteren herkesi rahmetle garip ediyorum. Caminin restorasyonunda emeği güzeşte herkese teşekkürname ediyorum.

“İnşa ettiğimiz camilerle ecdadın bu topraklara kazıdığı mühürleri çeşitlendirdik”

Rabbimiz Tevbe suresinde şöyle buyuruyor: Cenabıhak’ın mescitlerini fakat Cenabıhak’a ve öbür dünya gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Cenabıhak’tan başkasından korkmayan kimseler imar kıymetiharbiye.

Ayazma Camii’nde bugüne büyüklüğünde olduğu kabil daha çok dahi günde 5 ilk kânun okunacak ezanların, kılınacak namazların, edilecek duaların, Cenabıhak katında kabul olmasını diliyorum. Ezanlarıyla şehirlerimizin semalarını yankılandıran değme camimizi, ülkemizin ve milletimizin geleceği amacıyla vatan topraklarına dikilen birer manevi muhafız namına görüyoruz. Ayasofya’yı yeniden ibadete açarak fethin ve onun muzaffer komutanı Fatih’mağara emanetine ehil çıkmıştık.

Son dönemde İstanbul’un ciharıyek yanı sıra düz yazı ettiğimiz camilerle ecdadın bu topraklara kazıdığı mühürleri çeşitlendirdik, çoğalttık, yaygınlaştırdık. Ayazma Camii’nin restorasyonunu tamamlayıp yeniden ibadete açarak bire bir vazifeyi henüz yerine getirmiş olmanın elan huzuru içindeyiz.

Burada yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin, türe katında kabul olmasını niyaz ediyorum, sizleri, dostlukla, saygıyla selamlıyorum. Bastırık sağlıcakla.

Erdoğan: Büyükbaş hayvanlarda yüzde 30-35 indirimle satışa başlayacağız

 

Erdoğan, Pahor’u resmi törenle karşıladı

 

Erdoğan, Akkuyu Çekirdeksel Bunaltıcı Santrali’ni konuşma etti

 

Share: