Yolda kalanların umudu 24 saat kapısı bariz ‘kervansaray’

Yolda kalanların umudu 24 saat kapısı kemiksiz ‘kervansaray’

Giresun’u Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleriyle, İç Anadolu’ya bağlayan posta güzergahında gezi edenler için Adaletli Sönmez 24 saat çıplak bulunan ahşap kulübesiyle yolda kalanların umudu oluyor

GİRESUN – Giresun’u Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleriyle, İç Anadolu’ya bağlayan sefer güzergahında seyahat edenler için, Adil Sönmez 24 saat engelsiz bulunan ahşap kulübesiyle umudu oluyor.

Giresun’dan Şebinkarahisar ilçesine büyüklüğünde 130 kilometrelik el boyunca akşam ezanı 19.00’dan sonra biricik küşade bulunan mekanın ahşap kulübesi olduğunu ifade fail Adil Sönmez, yolda kalmışların umudu olduğunu söyledi.

Bugüne kadar sayısız kişilerin ahşap kulübesinin misafiri olduğunu, onlarca kişinin ise yardımına koştuğunu anlatan Adil Sönmez, ” Giresun- Şebinkarahisar öğün güzergahında akşam belli tıpkısı saatten sonra meydanda tıpkı mekan bulmak olabilir olmuyor. Kez güzergahında Halil Rıfat Ağırbaşlı Tünelinin çabucak yanındaki ahşap kulübemle bu eksikliği gidermeye çalışıyorum. Köyüm buraya 5, 6 kilometre mesafede olmasına rağmen bugüne kadar bu öğün güzergahında arabası arızalanan, dayanıklı şita şartlarında çevrilmiş mütezayit insanları gördüm. Bunun konusunda tıpkısı süre evvel de öğün kenarına bu ahşap kulübeyi yaptım. Amacım gelip geçenlere yardımcı olmaktı. Ant içerisinde yoldan geçenler de burada ayrımsız ıtlak vermeye başlayınca onlara izzetüikram olsun diye çay demlemeye başladım. Sabahın er saatlerinden akşam saatlerine kadar burada ant geçiriyorum. Parası olandan parası kadar, parası olmayana da istediği kadar ikramda bulunuyorum. Akşam olunca de evime gidiyorum amma kulübemin kapısı 24 saat belirtik oluyor. İçerisinde ihtiyaç duyulan seçkin şeyi bırakıyorum. Yolda çevrik kalanlar ihtiyacı olanlar uğrayıp koyuverme veriyor” dedi.

Bırakılan notlar, duvarlarının dekoru oldu

Seyahat edenlerin bıraktığı notlarla ahşap kulübesinin duvarlarında manzara oluşturan Adaletli Sönmez, “Burası takkadak Giresun’u Alucra, Çamoluk, Şebinkarahisar ilçelerine değil aynı zamanda İç Anadolu’ya bağlayan arsıulusal dahi bir kat olması dolayısıyla yerel ve yabancı cümle gezi ediyor. Bugüne büyüklüğünde arabası bozulan, lastiği patlayan, kışın çevrik kalanlara sülale sahipliği yaptığımız kulübemizde memnuniyetini dile getirenlerin bıraktığı notlar var. Kimisi Türki bağlanmış birtakımı İngilizce, Rusça yazılmış. Dizge memnuniyetini dile getiren notlar bırakıyor. Ego üstelik bu notları duvarlara astım. Çoğu adam dahi kendisi astı. Neredeyse binlerce paye var desem mübalağa gayrimümkün. Ben de mütemadi ihtiyacı olanlar için ulaşabilecekleri numaraları müşterilerin görebileceği yerlere yazdım. Ayrıca yine ihtiyacı olanlar üzere kulübede nerede neyi bulacaklarını da yazıp bırakıyorum. Ayrıca parası olanın parası büyüklüğünde, parası olmayanın ise istediği kadar yiyip içebileceğini birlikte tabaka olarak yazıp kapıya asıyorum. Nedeniyle 130 kilometrelik yol güzergahında seyahat edenlerin umudu olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Share: