Kırşehir, Ata’sını Andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Alemdar Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yılında, tamam Türkiye’da olduğu kabilinden Kırşehir’üstelik da düzenlenen törenlerle anıldı.

Kırşehir Şehremini Selahattin Ekicioğlu, el protokolü ile birlikte, Celil Alemdar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki törene katıldı. Saat 09.05’teki iki dakikalık çekinmek duruşunun arkası sıra İstiklal Marşı’nın okunmasıyla gelişigüzel bayraklar yarıya indirildi.

Daha bilahare, Neşet Ertaş Adamakıllı Sanatlar Lisesi marifetiyle hazırlanan ihtifal programına katılan Başbuğ Ekicioğlu, “Doğumundan Ölümüne Atatürk” mevzulu film gösterimini izledi. Buradaki izlence, günün fehva ve önemini belirten konuşmaların yapılması, şiirlerin okunması ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle sona erdi.

Başbuğ Ekicioğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı zımnında yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“Halas Savaşı’nın önderi, hürriyet ve bağımsızlığın simgesi, ebedi Başkumandan, nazirsiz ihtilalci Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ü ebediyete fehim edişinin sene dönümünde balaban tıpkı heyecan, şükran ve minnetle anıyorum.

Büyük Önderimiz Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin değeri değme güzeşte dönme toplumumuzun tekmil kesimlerince elan iyi anlaşılıyor, ülkemizde ve Dünyada müstakil ve kibirli sürmek isteyen milyonlara esin vermeye bitmeme ediyor.

Atatürk’ün, harcını istiklal bilinci ve milli egemenliğe kaygısızca bağlılıkla kardığı Türkiye Cumhuriyeti’nin ana ilkeleri ve yapı değerleri, mazlum milel amacıyla kendilerini barışa, huzura, adalete ve demokrasiye ulaştıracak betik olma görevini sürdürüyor.

Celil Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Altını sayesindedir kim ülkenin kaynak sahipleri bire bir can, benzeri aile yahut bire bir topluluk değil, milletin kendisidir.

Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik, laik, sosyal ahbaplık devleti ilkesi, milli egemenliğin güvencesi ve yüz yüze bulunduğumuz adaletsizliklerin, haksızlıkların, iktisadi ve içtimai sorunların çaresidir.

Bu nedenle mutlak ve gururlu aylamak talip gelişigüzel yurttaşımız, Cumhuriyetimizin temel prensip ve değerlerine kararlılıkla erbap gezinti ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma, ülkemizde mutlak adaleti sağlama mücadelesinin parçasıdır.

Bu ihtisas ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 84. Yıldönümünde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve cebe arkadaşlarıyla, vatanımız amacıyla martir sakıt kamu kahramanlarımızı rahmetle anıyor, muazzez hatıraları uğrunda saygıyla eğiliyorum; tamlık gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Share: