Trabzon spor haberi… Muğlalı 65 yaşındaki taraftarın “Trabzonspor maçını Trabzon’da izlem” hayali nesep oldu

Muğla’nın Reze ilçesinde ateş parçası 65 yaşındaki Trabzonspor taraftarı İsmail Bozyer, ilk kez geldiği 1350 kilometre uzaktaki Trabzon’üstelik bordo-mavili takımın maçını izledi.

İlçeye kapalı Denizova Mahallesi’nde canlı Bozyer, askerliği sırasında ilk kez televizyonda izlediği Trabzonspor’a dilek verdi.

Askerlik dönüşü evlenen ve eşini üstelik Trabzonsporlu olmasını sağlayan Bozyer, oğluna ise bordo-mavili takımın mufassal yıllar kalesini koruyucu ve maharet direktörlüğünü yapan “Şenol Ruz” ismini koydu.

En nazik hayali 1350 kilometre uzaktaki kentte Trabzonspor’un maçını izlemek olan Bozyer, bordo-mavili kulübün asbaşkanı Ertuğrul Doğan’ın davetiyle Trabzon’a geldi.

Kente esmer eliyle gelmeyi tercih eden Bozyer, iştiyak verdiği takımın Spor Kıç Süper Lig’in 9. haftasında Kasımpaşa ile Şenol Tarih Spor Kompleksi’nde oynadığı karşılaşmayı ailesiyle izledi.

Trabzonspor’un maçını ilk kez tribünden izleyen İsmail Bozyer, AA muhabirine, askerdeyken Trabzonspor’a umu verdiğini, o günden itibaren üstelik Trabzonsporlu olduğunu anlattı.

Trabzonspor sevdasıyla oğlunun adını Şenol Sıra koyduğunu belirten Bozyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elan oğlum olsaydı onların da adını futbolculardan koyacaktım amma olmadı. Seneye torunumu evlendireceğim. Saraka verdiler bana, eğer eş çocukları olursa ismini önce önce Apotr koyacaklar. Ondan sonraları Ogün olacak, Gökdeniz olacak.”

Bozyer, Kasımpaşa maçını izleyerek aynı hayalinin gerçekleştiğini de vurgulayarak, “Kente dahi pik de ilk defa geliyorum. İmkanlarım yoktu. Bari hakeza stadı filan bir vakitler görseydim. Sağ olsun Ertuğrul Mir davet etti, geldim. 1350 kilometre açıktan geldim ve geldiğime dahi on paralık pişman değilim.” diyerek konuştu.

Çocuklarını üstelik Trabzonsporlu yaptığını belen fail Bozyer, birinci önceliğinin Trabzonspor olduğunu söyledi.

“Bize gelişigüzel saha Trabzon dedikleri ahit koltuklarım kabarıyor”

Bozyer, Trabzon’un ve Trabzonspor’un hayatındaki adına dikkati çekerek, “Bize temas düz Trabzon dedikleri ant koltuklarım kabarıyor. Bütün İstanbul takımları değil, Rum takımları böke olsun isterim.” değerlendirmesinde bulundu.

Bordo-mavili takımın bökelik maçını izlediğinde çokça heyecanlandığını vurgulayan Bozyer, şunları kaydetti:

“Ihtimal o gün 200-300 lira kahvede çay, kahve parası verdim. Trabzonspor şampiyon olunca onları bilcümle yaparım. Trabzonspor galip olduğu ant yaparım ama mağlup olduğunda hiç sesimi çıkarmam.”

Bozyer, memleketinde herkesin kendisinin Trabzonsporlu olduğunu bildiğini tabir ederek, “Beni buraya 50 dirilik uğurladı. Cümle beni görünce ‘Trabzonsporlu’ diyor. Leziz yolculuklar dilediler, ‘Oradan bize el salla, esenleme söyle.’ diyerek gönderdiler bizi.” şeklinde konuştu.

Bozyer’in eşi 61 yaşındaki Odalık Bozyer bile bordo mavili takımın maçlarını bu arada izlediklerini ve Trabzonspor’u haddinden fazla sevdiğini dile getirdi.

Share: