‘SÜSLÜ KADINLAR’ DÜZCE’DE AYAKÇAK ÇEVİRDİ

DÜZCE’de kadınlar, günce hayatta bisikletin önemine ve kadınların erkeklerle tıpkı doğruluk ve özgürlüklere ehil olduğuna ilgi görmek üzere ‘Apiko kadınlar bisiklet turu’ düzenledi. Kadınlar, süsledikleri bisikletleriyle kent turu attı.

Düzce’de tahminî 50 avrat, ‘Derli Toplu Kadınlar Derrace Turu’ kapsamında tıpkısı araya geldi. Anıtpark’ta toplanan kadınlar, günce hayatta bisikletin önemi ve kadınların dahi erkeklerle benzeri özgürlüklere cemaat olduğunu vurgulamak amacıyla süsledikleri bisikletleriyle site turu yaptı. Bazen kadınlar etkinliğe çocukları ile gelerek, vasıf kattı.

Etkinliğe katılan kadınlar adına mütekellim Şans Iyi Güner, Zaman Düzce’de altıncısını yaptığımız ‘Apiko kadınlar velespit turu’, 2013 yılında İzmir’de başladı. Anca çok büyüdü ki şu anda Acun’birlikte 25’ten aşkın ülkede 200’e yakın şehirde eş zamanlı adına yapılıyor. Bizim bunu süslenerek yapmamızdaki hastalık, bakanlığımızın ve belediyelerimizin sesimizi duyarak taleplerimize göre çalışmalarına yön vermelerini sağlamaktır. Dünya Otomobilsizlik Haset ve Avrupa Neşelilik Haftası kapsamında günlük hayatımızda bisikletin yeri ve önemine dikkat ahzetmek, kadınlarımızın toplumdaki görünürlüğünü tahkim etmek, kadınların erkeklerle tıpkısı doğruluk ve özgürlüğe sahip, aynı hisse senedi yükü ve sorumluluğu kabul etme gücüne topluluk olduğunu yayımlamak amacıyla yapıyoruz. Bu turumuzda kadınlarımızın görünürlüğünü yükseltmek hedeflerimiz arasında. Ayrıca abuhava krizine ilgi almak, karbon salınımını gündemde tutmak ve çocuklarımıza, gençlerimize yaşanabilir benzeri hanay sunmak amacıyla Derli Toplu Kadınlar Bisiklet Turu’na başladık ve devamını getirdik? dedi.



Share: