Öğrenme tutkusuyla 51 yaşında 18 üniversite diplomasının sahibi oldu

Çorum’dahi dinamik, yöre lisans, lisans ve efdal lisans düzeyinde 18 diploması kâin Mustafa Gökgöz, iki üniversiteye elan devam ederek terbiye hayatını sürdürüyor.

Evli ve 2 bala babası 51 yaşındaki Gökgöz, 1991’dahi Erciyes Üniversitesi Kayseri Iz Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümünden çıkışlı olduktan sonradan Çorum’birlikte zat elektronik beyin ve yazılım şirketini kurdu.

Gökgöz, 2003 yılında tekrar başladığı yetişek hayatında ayrımlı üniversitelerde 8’i kemiksiz talim, 6’sı engin, 3’ü bile formel eğitim görünmek için amme idaresi, bilgisayar mühendisliği, pres, sanayi mühendisliği, arsıulusal münasebat, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, arsıulusal ticaret ve lojistik branşlarında lisans; dış ticaret, doğruluk, iletişim araçları ve iletişim alanlarında dolay lisans; elektronik beyin mühendisliği, hisse senedi güvenliği, gelişim sağlığı ve güvenliği, adli ulum, nitelik yönetimi, yönetim ve takip, siyasa bilimi ve amme yönetiminde üstelik faziletkâr lisans programlarını tamamladı.

İstanbul Üniversitesinde toplum bilimi, Küçük Asya Üniversitesinde görsel bildirişim tasarımı lisans programlarında kemiksiz öğretimden eğitimini sürdüren Gökgöz, bunları tamamladıktan bilahare ünsiyet ve ruhiyat alanlarında birlikte yetişek almayı hedefliyor.

Gökgöz, kendini imar etmek amacıyla çeşitli konularda 50’den aşkın mesleksel eğitime üstelik katılarak sertifika aldı.

“Bire Bir molekül öğrenmediğim dönüş şen uyuyamıyorum”

Cemaat olduğu icazet ve sertifikaları ofisinin duvarlarında sergileyen Gökgöz, AA muhabirine, yazılım yaparken ihtiyaç duyduğu değişik uzmanlık alanlarına ilgili bilgileri, o alanların faziletli tahsil bölümlerinde yetişek alarak tamamlamaya karar verdiğini anlattı.

Okumayı, temas çağ eskimemiş bire bir şeyler öğrenmeyi çok sevdiğini vurgulayan Gökgöz, “Benimki tıpkı arayış. Ömrüm sona erene kadar bu yolda yürümeye devam edeceğim inşallah. e-Devlet’e yansıyan halihazırda 18 diplomam var. Enerjik yerine iki lisans bölümünde eğitimim bitmeme ediyor. Bunlar bitince Tanrı yazgı ederse 20’ye tamamlamış olacağız. Cenabıhak hayat verdiği, zihnim belirtik olduğu, gözüm gördüğü, üzücü tuttuğu müddetçe bu yolculukta devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

İnsanın hayatı boyunca öğrenmekten vazgeçmemesi gerektiğini dile getiren Gökgöz, öğrenilen seçme bilginin aynı çağ mutlak işe yarayacağına inandığını kaydetti.

Herkese terbiye uğrunda gitmeyi referans fail Gökgöz, “Bire Bir molekül öğrenmediğim devir abat uyuyamıyorum. Katiyetle tıpkı şey öğrenmem lazım. Öğrendiğim hayatım süresince katiyetle işime yarıyor. Öğrenmekten vazgeçmemek, öğrenmeyi bitirmemek lazım. ‘Ben oldum’ dememek lazım.” ifadelerini kullandı.

Günde sayı farkı 4-5 saat uyuduğunu, göstergeç tutkun olmak evet birlikte kahvehaneye başvurmak kabilinden alışkanlıkları olmadığını aktaran Gökgöz, günün şişman bölümünü işte geçirdikten bilahare küsurat vaktini günlük hayat ve terbiye amacıyla kullandığını belirtti.

Eşi birlikte 3 darülfünun bitirdi

Gökgöz, eşi ve iki kızının de kendisi kadar eğitime önem verdiğini kaydederek, “Eşim 3 darülfünun bitirdi. Kızımın biri akademisyen, başkası tababet okuyor. Bizim evde masamızda tamamen tezkere oldu. Okuduk, öğrendik, bütün tıpkısı şeyleri tartıştık. Körü körüne değil, kasten gitmeye çok ehemmiyet verdik.” ifadesini kullandı.

Çevresindeki insanları de eğitime isteklendirme ettiğini anlatan Gökgöz, “Hazreti Mevlana ‘Tıpkısı çerağ apayrı bir mumu tutuşturmakla ışığından bire bir şey kaybetmez’ diyor. Ego de eğitime amatör olan amma avlu koşulları gereği yetişek alamamış stabil haddinden fazla insana eş olduğum düşüncesindeyim. Onların elinden tutup kimisini götürüp öğrenci kaydını şahsen yaptırmışımdır, beraber ders çalışmışızdır. Zorlu çokça kişinin okumasına miftah oldum. Ondan da çokça mutluyum.” diye konuştu.

Gökgöz, Guinness Rekorlar Kitabı’nda diplomayla ilgilendiren ayrımsız rekor olup olmadığını araştırmadığını, tıpkısı devir Guinness’e fethetmek için başvurabileceğini sözlerine ekledi.

Share: