Koç Holding 17. İstanbul Bienali kapsamında İstanbul’a sürekli bire bir iz dürü etti

İstanbul Bienali ve Çalıştırıcı Ana Ortaklık, 2017 yılından bu yana seçme bienalde İstanbul’a temelli tıpkı yapıt bırakma geleneğini sürdürüyor.

Koç Ana Ortaklık’den yapılan açıklamaya göre, ülkemizde nutuk ortamının gelişimine bindi olan, ekin ve sanatın bütün üzere erişilebilir olmasını hedefleyen Belletici Holding, İstanbul Bienali’nin ücretsiz namına mülakat edilmesini bile sağlıyor.

2007 yılından bu yana sürdürdüğü İstanbul Bienali sponsorluğunu, 2036 yılına kadar uzatan Belletici Ana Ortaklık’in desteğiyle bu sene İstanbul’a ihsan edilen mihman kitap, kamusal alanın sınırlarını sanat marifetiyle sınav eden, kasırga donör pratiğini değişik coğrafyalarda izleyiciyle buluşturan Ayşe Erkmen’in imzasını taşıyor. Körfez’in biçimine odaklanan “Haliç Körfez’te” isimli nişane, günün farklı anlarında ayrımlı ışıkları yansıtıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antrenör Ana Ortaklık Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Çalıştırıcı, Haliç Koy’te isimli bu eserle alay malay Bienal’in tekellüm dünyasına ve İstanbul’a getirdiği canlılığın, şehirde bıraktığı esin veren izlerin mihman kuzuluk gelmesini kâm ettiklerini kaydetti.

Çalıştırıcı, Belletici Topluluğu yerine sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne haddinden fazla inandıklarını vurgulayarak, “İstanbul Bienali ülkemizin kültür ve hanek yaşamına kadir biçilemez katkılar sağlıyor. Ne mutlu kim; henüz yaşanılır ayrımsız gezegeni türlü kılma gayemizi birlikte kuvvetlendiriyor, ortak akıldan besleniyor, çözümler sunuyor ve mutlak ifadeye düz açıyor.

Biz da Çalıştırıcı Holding namına İstanbul Bienali sponsorluğumuz ile çağdaş sanatın açtığı bu çok makro alanların büyümesine bindi oluyor, serbest kitlelerin çağcıl sanata erişimini türlü kılmak amacıyla Bienal’in ücretsiz konuşma edilebilmesini sağlıyoruz. Bu sene 2007–2026 yılları arasını kapsayan sponsorluğumuzu, 2036 yılına kadar uzatma kararı aldığımızı duyurduğumda aldığımız müspet tepkiler birlikte hangi büyüklüğünde iri ayrımsız ihtiyaca karşılık verdiğimizi destekler nitelikte oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

2017 yılında aldıkları kararla İstanbul’a seçme Yılaşırı döneminde ayrımsız kamusal im bırakmaya, adeta şehre bire bir iz dürü etmeye değişmeyen verdiklerini nâkil Koç, “2017’bile dünyaca adlı sanatçı Ugo Rondinone’nin ‘Buradan Nereye Gidiyoruz?’ antetli neon heykelini, Fatih Padişah Mehmet Köprüsü yolu üzerindeki Mustafa Kemal Ekin Merkezi’nde, 2019’da ise Monster Chetwynd’in, ‘Gorgon’un Baziçe Alanı’ antetli kilitsiz küreksiz çekicilik yerleştirmesini Maçka Nutuk Parkı’nda kalıcı im kendisine konumlandırdık.

17. İstanbul Bienali kapsamında bu yıl üçüncü defa ayrımsız kamusal eseri şehirle buluşturmanın heyecanı içindeyiz. Ülkemizin toptan ölçekteki temsiliyeti ve çok makro başarılarıyla her daim hava duyduğumuz sevgili Ayşe Erkmen vasıtasıyla hayata geçirilen, ‘Haliç Körfez’te’ isimli bu eserle gelişigüzel Yılaşırı’in hanek dünyasına ve İstanbul’a getirdiği canlılığın, şehirde bıraktığı ilham veren izlerin kalıcı kuzuluk gelmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İKSV Umumi Heyet Başkanı Bülent Eczacıbaşı ise İstanbul Kültür Müzakere Vakfı olarak konferans üretimine bindi vermeyi, İstanbul’un hars ve sanatla soluk alıp veren bir kent olmasına katkıda bulunmayı sunma cesim hedefleri arasında gördüklerini belirterek, “Bu nedenle 2017’den bu yana her bienalle gelişigüzel İstanbul’u tıpkısı kalımlı yapıtla buluşturabildiğimiz üzere büyük mutluluk duyuyoruz.

Türkiye’nin arz kebir aktüel sanatçılarından Ayşe Erkmen’in, yerleştirildiği mekanla aracısız aynı alım satım kuran bu eserinin kentimize kazandırılması konusundaki destekleri üzere 2007-2036 Yılaşırı Sponsoru Belletici Holding’e dostça teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Share: