Bursa’da selden zarar gören mahallede hasar tayin çalışmaları sürüyor

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde şeb sağanak zımnında oluşan selden beis gören Paşapınar Mahallesi’nde hasar tespiti ve arılık çalışmaları devam ediyor.

Paşapınar Mahallesi’nde etkili olan sağanaktan hava meydana gelen selin hasarı tarih ortaya çıktı.

Mahallenin içinden güzeşte ve yıllar ilk gövde kapatıldığı öğrenilen derenin taşması sonucu dağdan mevrut taş, dikme ve arazi yığınları sokaklara doldu.

Dominant nedeniyle geçmiş belirlemelere göre suyun sürüklediği 9 açar ile çok sayıda römork ve traktörde hasar oluştu. Ayrıca 11 evi bile su bastığı belirleme edildi.

Orhangazi Kaymakamlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Belde, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, AFAD ve bitirmiş ekipleri mahallede hasar belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Şehremaneti ekipleri, gelişim makineleriyle selin getirdiği birikintileri sokaklardan temizlenmeye çalışıyor.

Mahallede incelemelerde bulunan Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, AA muhabirine, bölgede çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Gece saatlerinde bölgenin kırıcı yağmur aldığını belirten Özçakıcı, şunları kaydetti:

“Şükürler olsun kim rastgele can kaybımız olmadı. Belli Belirsiz yaralılarımız var. Onların birlikte durumları ferah. Cenabıhak tekrarından esirgesin diyoruz. 11 karı hafif hasarlı durumda. Onlarla ilgilendiren tespitlerimizi yapıyoruz. 9 araçta hasar var. Tekrar onları da belirleyeceğiz. 11 evde durma eden vatandaşlarımızı başka yerlere naklediyoruz. Gerekli yardımları yapıyoruz.”

Özçakıcı, kapıldıkları selden vatandaşlar marifetiyle kurtarılan 4 kişinin tedavilerinin sürdüğünü, esenlik durumlarının bol olduğunu anlattı.

“İlk yol hakeza bir husus görüyorum”

Hâkim dolayısıyla traktörü engel gören ve evini akarsu basan Ahmet Turan ise olay simultane mahallede bulunmadığını dile getirdi.

Yıllardır bu mahallede yaşadığını tabir fail Turan, “Ben 47 yaşındayım. İlk defa böyle bire bir şey görüyorum. Burada traktörümüz vardı. Selin altına gömülmüş. Evimizin içi kum meşbu. Avlumuz, bahçemiz gitmiş. Hâkim simultane köyde değildik. Bizim amacıyla şişman tıpkısı felek oldu. Belki panik yapıp dışarı çıkıp sere kapılabilirdik.” diye konuştu.

Evi selden beis gören Hüseyin Turan bile derenin üzerinin kapatılmaması gerektiğini savundu.

Turan, “Sıradan bire bir zararım var. Evin içindeki malzemelerde iri uymazlık var. Su motorundan tut, borusundan tut, dünyanın malzemesi vardı zarfında. Yazık oldu, mahvoldu.” dedi.



Share: