2022 Yılı İmalat Uran Finansman Bindi Programı Proje Referans Sonuçları İlan Edildi

Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) vasıtasıyla 9 Haziran 2022 tarihinde ilan edilen ve başvuruya açılan İmalat Endüstri Finansman Bindi Programı için Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden Ajansımıza verilen bütün 88 projenin değerlendirme süreci, ilgilendiren kanun hükümleri mucibince gerçekleştirilerek sonuçlandırıldı.

Ajansın imalat sanayine yönelik namına uyguladığı İmalat Sanayinde Kurumsallaşma ve Ekleme Değerli Üretimin Geliştirilmesi Akıbet Odaklı Programı çerçevesinde ölçülü finansman desteğinde tendürüst istihdamı sağlanması, verimliliğin, dijitalleşmenin artırılması, yeşil mutabakata uyumun hızlandırılması, ihracatın artırılması gibi havza imalat sanayini geliştirici unsurlar düzlük almakta. Esasen uygulanan destek programında yerli malı kullanımı, mutedil-efdal yahut yüksek teknolojili nişane üretimi bile isteklendirme edilmekte. Böylecene bir yandan bölgedeki öne sâdır sektörlere bindi verilirken, diğer taraftan stratejik ve daha ek kızıl ürün üretimi olan sektörlere dahi yatırımların yönelmesi amaçlandı.

İmalat Sanayi Finansman Destek Programı’na yapılan başvuruların kıymetlendirme süreçleri tamamlanarak 21 Teşrinievvel 2022 tarihinde Ajans Umumi Heyet tarafından onaylandı. Muvaffakiyet puanı ast çizi (65) ve üzerinde fakül alan cemi projeler destek almaya türe kazandı. Liyakatli olan 44 projenin sektörel dağılımında fabrikasyon uyuşturucu ürünleri imalatı, bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, möble imalatı, lastik ağacı ve plastik ürünlerin imalatı, elektrikli donatı imalatı sektörleri öne çıkmakta. Bahsi güzeşte 5 sektörden hep 26 proje bindi almaya doğruluk kazandı. Farklı 18 kudretli proje ise 11 ayrımlı imalat sektöründen sunuldu. Bindi almaya doğruluk kazanan projeler ile 200’e mümasil gencin istihdamı hedeflendi. Ajans aracılığıyla liyakatli projelere verilecek finansman desteği, uzlaştırıcı yapılış aracılığıyla sağlanacak anne paranın kar payı getirisinin ödenmesi şeklinde olacak. Bu şekilde uygulanacak finansman desteği ile TR72 Bölgesi imalat sanayinde 110 milyon TL’yi aşan aynı yatırımın harekete geçirilmesi hedeflendi.

ULULUK marifetiyle yapılan açıklamada; “İmalat Sanayi Finansman Destek Programı sonuçlarının TR72 Bölgesi amacıyla hayırlı olmasını dileriz. Programda liyakatli olan proje listesine www.oran.org.tr adresinden erişilebilmektedir” ifadelerine düzlük verildi. – KAYSERİ

Share: