2. Arsıulusal Kardeş Evran Tababet ve Keyif Bilimleri Kongresi tamamlandı

Kırşehir Kardeş Evran Üniversitesi (KAEÜ) ev sahipliğinde planlı 2. Uluslararası Cömert Evran Tababet ve Keyif Bilimleri Kongresi tamamlandı.

Kardeş Evran Kongre ve Ekin Merkezi’ndeki kongrenin serencam oturumları öncesinde mütekellim KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Yurt Karakaya, 2016’da tarım ve jeotermal alanında uçucu seçildiklerini, o günden bu yana hazırladıkları projelerle ilgili himmet yürüttüklerini söyledi.

KAEÜ’de geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında çalışmaları henüz ati seviyelere emmek istediklerini belirten Karakaya, “Anadan Görme tıbbı, çağcıl tıbbın koyduğu rezervi kaldırmak için tartışmalar yapıyoruz. Geleneksel tıbbı imdi kanıta dair arkaç getireceğiz. Geleneksel tababet, değme şeyi istediğimiz kabilinden kullanmamız geçmek değildir, seçkin şeyin ayrımsız metodu var, bu metodu bile ancak uzmanlar söyler ve uzmanlar eliyle önerilerle kullandığımız devir felah tamam.” dedi.

Sempozyumda “Küçük Asya Gözü ile Umum Tıbbı” antetli yemek özne Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, etno fitoterapinin halkın kendi içinde dolaşan otama şekli olduğunu, bunu atasından, büyüklerinden öğrendiğini, o bilginin kimyası olmadığını fakat binlerce sevimli tarafından yıllarca kullanıldığını söyledi.

Buğday tohumunda 3 genom olduğunu anlatan Saraçoğlu, şunları kaydetti:

“Yahudiler yıllarca dediler ki ‘Buğday bizim Kenan Vadisi’nde çıkar.’ Buğdayın üstünde durmamızın nedeni, MS’e cebin ayrımsız numaralı silahtır. Onlar ‘Bizden çıktı.’ dediler, Tanrı doğrunun yardımcısıdır, Göbeklitepe ile Karacadağ arası bulununca 15 bin yıl öncesine gidildi. Oradan buğdayın kalıtım bilimi kaynağının geçmiş oluştuğu saha, zevk mucizesini gösteriyor ve 3 değişik genom bir tane ayrımsız tohumda toplanıyor. Yılda 1 kilometre serian yayılır buğday, rüzgar bile taşıdı, bu şekilde dünyaya buğday yayılmıştır. Göbeklitepe ile Karacadağ, MS’in tedavisine giden yolda buğdayın orijinalini bulacaksınız. Bu kalıtım bilimi gerçeklik kıytırık üs mı? Çocuk geniş bankalarında saklanır amma o benzeri hal değil. O biyolojik çeşitliliği genetik kaynağında koruyacaksınız ama seçme sene de dekoratif alacaksınız. Çünkü kalıtım bilimi töz sabit aynı husus değildir, daima kendisini geliştiriyor, yıpranmamış çeşitler ortaya çıkıyor.

İnsanlık tarihini değiştiren Türkiye kırmızısıdır. Ukrayna’nın toprağı siyahtır, Hazreti İbrahim’in dolaştığı Harran Ovası’na giderseniz, orada yer kırmızıdır. İşte bu Türkiye kırmızısı dediğimiz buğdaya o al rengini veren Harran Ovası’nın toprağıdır. Bir şeyin ömrünü alışmak, onu yüklenmek istiyorsanız hür suretle onu toprağa gelişigüzel sene vereceksiniz, iklim şartlarına bakarak toprağın mikrobiyolojik florasına bakarak kendini geliştirecek.”

Kongre, gayrı oturumların peşi sıra tamamlandı.

Share: